Navigeren door de stad

Op deze pagina staan de belangrijkste voorzieningen in Nijkerk. Door de markeringen op de kaart aan te klikken ziet u een foto en informatie van de betreffende locatie. Door vervolgens op ‘routebeschrijving’ te klikken kunt u eenvoudig vanaf uw adres naar de locatie toe navigeren. Om het nog overzichtelijker te maken kunt u bij categorieën enkele onderdelen uitvinken. Al met al hebben wij ons best gedaan om het voor u zo makkelijk mogelijk te maken.

Parkeren is gratis en betaald

In het centrum van de stad Nijkerk geldt betaald parkeren. U betaalt een standaardtarief van € 0,90 per uur op maandag t/m donderdag van 09.00 – 18.00 uur, op vrijdag van 09.00 – 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 – 17.00 uur. Op zondag parkeert u gratis in Nijkerk.

Gratis parkeren kan echter ook. De parkeerplaatsen liggen vanaf 4 minuten tot 9 minuten lopen vanaf het centrum.

Bij de Bibliotheek/UWV (Frieswijkstraat) is een blauwe zone met een maximale parkeerduur van 2 uur.

U kunt op vier manieren betalen:

1. Contant
Met muntgeld betalen kan al vanaf 10 cent.

2. Dip en Go
Bij Dip en Go geeft u vooraf aan hoe lang u wilt parkeren. Zie: www.betalenzonderpincode.nl

3. Belparkeren
Bij belparkeren betaalt u per minuut én achteraf. Om gebruik te kunnen maken van belparkeren, moet u zich eerst aanmelden als gebruiker bij een belprovider naar keuze.

Stickers op de parkeerautomaten geven aan of u hier kunt belparkeren. Op deze sticker staat het zonenummer, een unieke code voor die locatie. Wanneer u wilt belparkeren, meldt u zich aan- en af door het zonenummer op de sticker door te geven aan één van de aanbieders van belparkeerdiensten. Dit kan door te bellen, te sms-en of met behulp van een speciale app. Wanneer u vertrekt, meldt u zich op dezelfde wijze volgens de instructies van uw aanbieder weer af.

4. Slagboomparkeren

Bij de volgende locaties is betaald parkeren achter de slagbomen van toepassing: Wheemplein, Bonte Koe, Stadspark, Gele Weiland.

Bij aankomst ontvangt u een parkeerkaartje dat u voor het verlaten van de parkeerplaats voldoet bij de parkeerautomaat. U betaalt dus alleen de tijd dat u daadwerkelijk heeft geparkeerd. Bij het wegrijden zal in veel gevallen de boom automatisch openen. Mocht dit niet het geval zijn kunt u de betaalde parkeerkaart in de automaat stoppen net voor de slagboom.

Parkeren bij de Oosterpoort.
(De Oosterpoort is géén gemeentelijk parkeerterrein, hiervoor gelden afwijkende openingen betaaltijden. Kijk hiervoor op: Parkeren in de Oosterpoort.

Slagboom parkeren

Parkeerautomaat

© 2021 All rights reserved | Webdesign Perron18 | Ontwikkeling Embite Privacybeleid | Sitemap | Login