Lekker Nijkerk Cultureluur

In het jaar 2020 konden veel zaken geen doorgang vinden. De plaatselijke Nijkerkse omroep A1 Mediagroep heeft deze kans aangegrepen om vele video’s te maken van culturele activiteiten in en om Nijkerk.

Aflevering 1

In het nieuwe programma Cultureluur willen wij een plek bieden aan de vele culturele activiteiten die vanwege de Corona maatregelen helaas zijn afgelast. Het kan gaan om een concert, een lezing of bijvoorbeeld een activiteit rond 75 jaar bevrijding. Alles is in principe mogelijk. We proberen zo de tijd en moeite die in alle projecten heeft gezeten toch een podium te bieden.

Aflevering 2

In deze tweede uitzending gaan we onder andere op zoek naar het medicijn tegen verdriet en hebben we een optreden van coverband Nutsz.

Aflevering 3

In deze derde uitzending nemen we onder andere een kijkje bij Galerie Polhus en krijgen we een rondleiding in Museum Nijkerk.

In het nieuwe programma Cultureluur willen wij een plek bieden aan de vele culturele activiteiten die vanwege de Corona maatregelen helaas zijn afgelast. Het kan gaan om een concert, een lezing of bijvoorbeeld een activiteit rond 75 jaar bevrijding. Alles is in principe mogelijk. We proberen zo de tijd en moeite die in alle projecten heeft gezeten toch een podium te bieden.

Aflevering 4 (Bevrijding)

Deze vierde uitzending is een speciale, en ook extra lang. Want op 20 april is het namelijk 75 jaar geleden dat Nijkerk werd bevrijd. Hetzelfde geldt voor Barneveld op 17 april. Daarom herdenken we in deze uitzending wat zich 75 jaar geleden heeft afgespeeld.

Aflevering 5

Dit is de vijfde uitzending van dit programma en om dit jubileum te vieren is koningsdag op de eerste uitzenddag gepland, wat aardig. Omdat de grote evenementen nu zijn afgelast besteden we aandacht aan eerdere jaren.

Aflevering 6

In deze zesde uitzending krijgen we onder andere een pianoles en nemen een kijkje in de natuur. Op de eerste uitzenddag van deze aflevering is het 4 mei. Dan herdenken wij alle Nederlandse oorlogsslachtoffers. De stadsdichter van Nijkerk Bert Jurling neemt ons mee langs een aantal monumenten.

Aflevering 7

In deze zevende uitzending gaan we met elkaar in verbinding en krijgen we een drumles. Ook komen boekentips van de Bibliotheek Nijkerk voorbij.

Aflevering 8

In deze uitzending leren we hoe we een mondkapje maken en kijken we naar een prachtig optreden bij Ei8ht Sessions.

Aflevering 9

Volkstuinen vereniging Nijkerk, Band Meets Choir, Ward’s Art, Rick Vaessen, NSFC en VUN.

Aflevering 10

Open monumentendag, Countryland Sessions, Ward’s Art, Vocal Group Sing Your Heart Out, NSFC, Galerie Polhus, Theo Slijkerman.

Aflevering 11

Kunstroute Nijkerk, Countryland Sessions, Ward’s Art, Rondje Regio, Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps en een serie over de Kracht van het woord door de eeuwen heen.

Aflevering 12

Beeldenroute Nijkerk, Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps, Rondje Regio Terschuur, Ward’s Art, Kracht van het woord door de eeuwen heen en het Weeshuis Nijkerk.

Aflevering 13

Samengaan VU Nijkerk en VU Hoevelaken, Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps, Rondje Regio Nijkerkerveen, Ward’s Art, Kracht van het woord door de eeuwen heen en het Weeshuis Nijkerk.

Aflevering 14

docu over het Weeshuis in Nijkerk, Eijkmanhuis, kunstenaar Edvard Houtkoop, Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps, Ward’s Art en de Kracht van het woord door de eeuwen heen.

Aflevering 15

Boekbespreking door de meiden van Roodbeen, kunstenaar Edvard Houtkoop over zijn monumentale pand, een nieuwe tekenchallenge, fotograaf Patrick Siemons over zijn werk en passie, Het weeshuis Nijkerk, Ward’s Art, Kracht van het woord door de eeuwen heen.

Aflevering 16

Boekbespreking door de meiden van Roodbeen, Kunstcollectief Barneveld, Tekenchallenge, Open monumentendag stadhuis Nijkerk, dichter Ruben Turk, Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps, het Weeshuis Nijkerk en de kracht van het woord door de eeuwen heen.

Aflevering 17

Open monumentendag Nijkerk eerste pastorie, Kunstroute Hoevelaken Nel van Rietschoten, Museum schatten: Glas, Kreativiteitscentrum de Brink: Leistenen en Ward’s Art.

Aflevering 18

Ward’s Art, Vormgevingschallenge, open monumentendag tweede pastorie, Leistenen creativiteitscentrum: Willy Jenster en de laatste aflevering van de kracht van het woord door de eeuwen heen.

Aflevering 19

Theo Slijkerman over de Nijkerkse watersnoodramp, Museum Schatten over touw en onze auto legt Zwartebroek vast voor het nageslacht.