De omgeving van Nijkerk

Nijkerk is een mooie gemeente met drie kernen: de historische stad Nijkerk en de dorpen Hoevelaken en Nijkerkerveen. Alle drie hebben ze hun eigen karakter en zijn ze omgeven door een bijzonder landschap.

Heb je zin in een leuke dagtocht in de omgeving van Nijkerk? Dat kan zowel op het gebied van cultuurhistorie als buitenrecreatie! Wat dacht je van een stadswandeling in het historische centrum van Nijkerk met een bezoek aan het Museum Nijkerk? Je bent lekker in de buitenlucht en ontdekt de historische monumenten en oude pakhuizen die de stad rijk is. Of maak een uitstapje naar het Stoomgemaal Arkemheen of het bezoekerscentrum in de Arkemheense polder!

Dankzij de ligging van Nijkerk aan de rand van de Veluwe en vlakbij open water kun je prachtig fietsen en wandelen. In de omgeving zijn kilometerslange Klompenpaden aangelegd door de mooie omgeving. Zin om lekker bij te komen? Dat kan aan, en op het water bij recreatiegebied Nijkerk aan het Water, waar je ook de jachthaven vindt. Het uitstapje maak je compleet door te overnachten in één van de Nijkerkse hotels of op een (boeren)camping.

Watersport/zwemmen

Zin om af te koelen of een sportieve dag op het water? In het recreatiegebied Nijkerk aan het Water kun je zwemmen, zonnen en watersporten.

Watersporters kunnen tot in het centrum van Nijkerk varen. De Arkervaart is 3 kilometer lang en begint bij het Nijkerkernauw en eindigt in de havenkom in het centrum. Watersporters dienen dan geschut te worden in de Arkersluis. In de rondweg in Nijkerk zit nog een beweegbare brug die de sluiswachter voor hen opent. In de havenkom zijn sanitaire voorzieningen aangebracht voor de waterrecreatie. De sleutel is verkrijgbaar op de Arkersluis.

 

U kunt ook heerlijk zwemmen bij Overbos Recreatiepark. Het is misschien wel het mooiste natuurbad in het midden van het land, dé locatie om lekker te zwemmen. U kunt komen zwemmen van 1 mei tot 1 oktober, zij zijn dan dagelijks geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur.

Zwembad

Liever naar het zwembad? In mei 2018 opende het Jaap van der Krol zwembad zijn deuren! Meer informatie over dit zwembad kun je vinden op de website.

Ook in de buitenhaven (dit is het gedeelte van het Nijkerkernauw tot aan de Arkersluis) kun je op verschillende mooie plekken aanmeren.

  • De Jachthaven de Zuidwal (website zuidwal.org)
  • De Visbotenhaven Hoop op Geluk (website hoopopgeluk.nl)
  • De Vedderkade; direct grenzend aan het recreatiegebied Nijkerk aan het Water heeft de gemeente Nijkerk een kade aangelegd waar watersporters kunnen aanmeren. Watersporters kunnen gebruik maken van de voorzieningen in het Recreatiegebied Nieuw Hulckesteijn, zoals enkele prachtige zandstrandjes.

Vissen

Ben je een liefhebber van vissen? In de gemeente Nijkerk zijn enkele mooie visplekken. Je kunt op de plekken die gemeentelijk bezit zijn zonder vispas vissen. Denk er dan wel aan dat je zonder vispas een speciaal formulier bij je moet hebben.

© 2023 All rights reserved | Webdesign Perron18 | Ontwikkeling Embite Privacybeleid | Sitemap | Login