Nijkerkse schrijfster schrijft kinderboek over Corona

8 november 2020

Hoewel de cijfers van het coronavirus dalen, worden de maatregelen toch verder aangescherpt. Dat is natuurlijk een enorme teleurstelling. Evenementen zijn afgelast, de horeca is nog steeds gesloten en veel culturele instellingen zoals musea en dierentuinen moeten inmiddels ook weer de deuren sluiten. Helaas duurt alles langer dan van te voren is gedacht. Maar dat hoeft niet te betekenen dat er helemaal niets gebeurt of dat we moeten stilzitten. De creativiteit van veel mensen wordt door de maatregelen enorm gestimuleerd en aangewakkerd. Ook hier in Nijkerk is dat goed te zien!

De ondernemers maken er wat van

Of er uit het coronavirus iets moois kan voortvloeien? Absoluut! Veel ondernemers hebben tijdens de coronatijd creatieve oplossingen bedacht. Kijk maar eens naar alle horeca ondernemers. Allemaal zijn ze ontzettend creatief zijn geweest met de afhaalmenu’s en daarnaast bezorgen veel restaurants nu ook hun maaltijden. Uit eten op je eigen bank. Ideaal toch?! En privéshoppen (ook wel private shopping), hoe leuk is dat? De winkel helemaal voor jezelf hebben en op een veilige manier iets tofs kopen. Nog een mooi initiatief dat tijdens de corona is ontstaan.

De bibliotheken moeten helaas ook weer de deuren sluiten. Baal je daarvan en wil je toch graag blijven lezen? Daar heeft de bibliotheek aan gedacht. Het blijft namelijk mogelijk om boeken te blijven reserveren, op te halen en natuurlijk in te leveren. In de hal van de bieb staan tasjes klaar met jouw naam en je gereserveerde artikelen.

Zo zijn er genoeg creatieve oplossingen op te noemen. Super fijn dat zulke initiatieven bedacht worden!

Inspiratie door de maatregelen

Natuurlijk geldt die creativiteit niet alleen voor de ondernemers in Nijkerk. Ook veel bewoners in Nijkerk bedenken creatieve dingen. Zo is er zelfs een kinderboek geschreven over het coronavirus. De 22-jarige Kimberly van Kesteren uit Nijkerk kreeg door de lockdown in maart veel inspiratie. Die inspiratie haalde ze uit de maatregelen die de lockdown en het virus met zich meebrachten. Omdat ze ‘onderwijsassistent’ heeft gestudeerd, gingen haar gedachten direct uit naar de kinderen in Nederland. Hoe moesten die dit allemaal ervaren? Het is voor een volwassene soms al ingewikkeld! Daarom schreef ze het boek ‘Morgen gaat de school dicht’. De coronatijd beschreven door de ogen van een kind. Wij zijn super trots op Kimberly!

Samenvatting van het boek

Sem is negen jaar en hij zit al in groep 5 bij juf Evi. Hij heeft het erg naar zijn zin op school. Opeens breekt het coronavirus uit in Nederland en gaan alle scholen dicht. Niet alleen scholen, maar ook kappers, restaurants en het werk van zijn vader. Ook moet zijn moeder meer werken in het ziekenhuis. Sem snapt er helemaal niks meer van. Waarom gaat er zoveel dicht in Nederland? En waarom mag hij niet meer naar opa en oma toe? In ‘Morgen gaat de school dicht’ neemt Sem je mee in de vreemde en soms grappige situaties die het coronavirus met zich mee brengt.

Ben jij benieuwd naar het boek en zou je het graag willen lezen? ‘Morgen gaat de school dicht’ is hier te koop.

We kunnen elkaar blijven steunen door lief voor elkaar te zijn, een handje helpen als dat nodig is en al onze producten lokaal te blijven kopen. Help jij ook mee?

Bekijk ook deze posts

© 2021 All rights reserved | Webdesign Perron18 | Ontwikkeling Embite Privacybeleid | Sitemap | Login