Lekker Nijkerk helpt

Op deze pagina vind je alles over het coronavirus in de gemeente Nijkerk. Veranderde openingstijden, nieuwe bezorgservices, afgelaste of verplaatste evenementen: we plaatsen het hier. Samen komen we hier weer bovenop, dus zorg goed voor elkaar!
Wil jij graag iets plaatsen op deze pagina? Mail je corona informatie dan naar info@lekkernijkerk.nl.

 

HORECA

Restaurant de Dolle Joncker

Het restaurant biedt de mogelijkheid om gerechten af te halen of te laten bezorgen van donderdag t/m zondag. Je kunt je bestelling telefonisch doorgeven tussen 15.00 en 17.30 uur. De gerechten zijn hier te vinden. Ook is het mogelijk om een dinerbon te kopen voor een zelf te bepalen bedrag, voor wanneer het restaurant weer open mag. Je krijgt altijd direct 20% korting.

Grand Café LUST

Het restaurant is geopend om af te halen en heeft ook de mogelijkheid om te bezorgen. Je kunt je bestelling de hele dag doorgeven via 06-41789435 of info@grandcafelust.nl.

Alberto’s Italian

Alberto’s bezorgt uw lunch of diner aan huis of op je bedrijf. Afhalen is ook mogelijk. Op alle afhaalbestellingen ontvang je 10% korting. Daarnaast is het ook mogelijk om ‘TerrasTEGOED’ te kopen. Als dank hiervoor, krijg je extra tegoed. Via deze pagina kan je online een bestelling plaatsen en direct betalen.

New York Pizza Nijkerk

New York Pizza Nijkerk is open voor het bezorgen en afhalen van bestellingen. Uw kunt uw bestelling online plaatsen en betalen via www.newyorkpizza.nl, de app of www.thuisbezorgd.nl. Bezorgen doen ze contactloos: uw bestelling wordt neergezet voor de deur, de bezorgers bellen aan en nemen afstand.

JAPAS

Restaurant Japas is gesloten, maar blijft wel geopend voor afhaal en bezorgen. Ook heeft Japas een speciale actie voor alle zorgmedewerkers, klik hier voor meer info.

Restaurant de Berenkuil

Restaurant de Berenkuil is momenteel gesloten. Er zijn diverse menu’s samengesteld, die bezorgd of afgehaald kunnen worden van donderdag t/m zondag. Ga naar de website!

Ei8ht Food & Drinks

Bij Ei8ht Food & Drinks kan je nu ook eten afhalen. Bel je bestelling door via 033-8442552 of geef het door via Instagram DM of Facebook Messenger. Het afhaalmenu is te vinden op Facebook. Doorgeven kan tussen 14.00 en 17.00, afhalen tussen 17.00 en 19.00 uur. Betalen met PIN of Tikkie.

Brasserie De Vuurtoren

Biedt een dagmenu aan met gratis bezorging voor 70+. De maaltijden kosten 10 euro per persoon en dienen een dag van tevoren besteld te worden. Voor meer informatie, kijk op www.brasseriedevuurtoren.nl

Pannenkoekenrestaurant

De Waegh

Wij zijn van vrijdag t/m zondag geopend om af te halen. Als blijk van waardering ontvang je bij het afhalen van 2 pannenkoeken een bon voor 1 gratis pannenkoek die je kunt inleveren zodra het restaurant weer geopend is. Alle gerechten en meer informatie staan op de website.

McDonalds Nijkerk

De McDrive is open en is wegens het virus volledig contactloos. De McDrive is alleen toegankelijk per auto. Er wordt verzocht om de bestelling direct mee te nemen en niet op de parkeerplaats te nuttigen.

Het Lunchcafé

Het Lunchcafé bezorgt dagelijks meerdere lunchgerechten. Bestel je voor 9.00 uur, dan wordt je lunch uiterlijk 13.00 uur bezorgd. Kijk op Facebook en Instagram voor het wisselende aanbod.

Kade 10

Kade 10 heeft een bezorgservice opgezet. Bestellen kan via deze pagina. Er wordt bezorgd op donderdag t/m zaterdag van 17.00 tot 20.00 uur.

Embite

Embite heeft een website opgezet om lokale horeca ondernemers te helpen: https://horecanuonline.nl. Restaurants kunnen via deze website bestellingen ontvangen om thuis te bezorgen. Nijkerkse horeca ondernemers kunnen hier tot 1 juni gratis gebruik van maken.

Bar Strijland

Bij Bar Strijland is het mogelijk om menu’s af te halen op donderdag t/m zaterdag van 17.00 tot 20.00 uur. Facebook

VW VlaaienWinkel

Vanaf donderdag 2 april is het weer mogelijk om vlaaien te bestellen. De vlaaien worden op dinsdag, donderdag en zaterdag bij je thuis bezorgd. Het bezorgen is gratis binnen Nijkerk. De vlaaien moeten een dacht van tevoren besteld worden via de website of via 06 – 4009 3022, voor 12:00 uur.

Detailhandel en dienstverleners

Fish on the Moon

Is op vrijdagavond gesloten, verder is de winkel open volgens de normale openingstijden. Ga je liever niet naar de winkel? Je kunt ook in de webshop terecht. Voor vragen kan je contact opnemen via de mail.

Optiek Verkerk

Optiek Verkerk hanteert aangepaste openingstijden, ook zij zijn tijdens koopavond gesloten. Het verrichten van oogmetingen, contactlenscontroles en optometrische onderzoeken worden tot nader order uitgesteld. Bestelde producten kunnen opgestuurd of langsgebracht worden.

Walvis

Walvis is de hele week geopend. Het is echter niet mogelijk om direct bij de kraam te eten. Mocht je vis willen bestellen voor in de vriezer, dan kan het vacuum worden verpakt. Meer informatie is te vinden via de website.

TUI Nijkerk

De reisbureaus van TUI zijn op dit moment fysiek gesloten. Wel is TUI telefonisch en per mail bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Expert Nijkerk

Expert Nijkerk heeft de openingstijden aangepast: op maandag en vrijdagavond zijn zij gesloten. In de winkel en bij het bezorgen nemen de medewerkers strenge maatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan.

Bob van Scherrenburg

De schoenenwinkel is geopend volgens de normale openingstijden.

Toff

Toff biedt je de mogelijkheid om online te bestellen via Facebook. Dit zal gratis worden bezorgd in Nijkerk. Ook is het mogelijk om cadeaubonnen naar iemand anders te sturen. Voor meer informatie, neem dan contact op met Toff.

Hasselbach woonwinkel

Is tijdelijk gesloten. Voor het bestellen of uitzoeken van meubels is de winkel op afspraak geopend. Je kunt bellen naar 033-2452900 of mailen.

Versbakkerij van Montfrans

De bakkerij bezorgt je bestelling gratis wanneer je tot de risicogroep behoort en/of boven de 70 jaar oud bent. Bovendien worden alle bestellingen boven de 10 euro ook gratis bezorgd. Bestellingen geplaatst voor 16.00 uur, worden de volgende ochtend geleverd. Je kunt ook je bestelling doorgeven om op te halen in de winkel.

ONLY

ONLY de dameszaak op het Singel zal vanaf 23 maart gesloten zijn tot nader bericht.

Boekhandel Den Hertog

Boekhandel Den Hertog is geopend volgens de normale openingstijden. Wij volgen hierbij de richtlijnen op.

Daarnaast kun je in deze bijzondere periode gebruik maken van onze gratis thuisbezorgservice.

Bel naar 033-2454080, bestel via de mail info@hertogboeken.nl of via onze webshop

De Garage

De Garage blijft elke dag geopend, maar is koopavond gesloten. Op Instagram en Facebook blijf je op de hoogte van de voorjaarscollectie. Je kunt alle looks bestellen via Instagram en Facebook! Alle artikelen worden gratis verzonden.

Van Scherrenburg Schoenen

Van Scherrenburg Schoenen is open volgens de normale openingstijden, maar koopavond gesloten. Er mogen maximaal 2 tot 3 klanten in de winkel zijn. In Nijkerk en Nijkerkerveen kan je bestelling thuis bezorgd worden. Je kunt de collectie schoenen bekijken in de folder of via Facebook en Instagram. Stuur een berichtje via social media, mail of bel wanneer je wilt bestellen. Betaling kan via pin.

Detailhandel en dienstverleners

Boekhandel Roodbeen

Is geopend volgens de normale openingstijden. Ook is het mogelijk om je bestelling gratis thuis te laten bezorgen. Bestellen kan via meiden@boekhandelroodbeen.nl en via de telefoon/WhatsApp 033-2452712 of de webshop.

Wijnhandel & Slijterij de Moor

Is nog steeds open, maar bezorgt nu ook aan huis. Je kunt ter plekke betalen via de pin of het bedrag aan de Moor overmaken. Bestellingen kan je doorgeven via info@wijnhandelslijterijdemoor.nl 033 – 24 52 554.

Bell’Abitare

Blijft geopend en in de winkel worden de regels goed nageleefd. De klanten die de winkel niet durven of kunnen bezoeken, kunnen blijven bestellen. Bell’Abitare levert de bestelling aan huis af, d.m.v. het afgeven van de tas bij de deur van de klant. Op koopavond is Bell’Abitare gesloten.

Wereldwinkel Nijkerk

De wereldwinkel biedt een tijdelijke gratis bezorgservice aan voor klanten in Nijkerk en nabije omgeving. De winkel is verder gesloten. De bestellijst is via deze pagina te vinden. Non-foodartikelen kunnen ook als cadeautje bij iemand anders worden bezorgd. Meer informatie is te vinden via de website.

Bast Driedorp

Alle producten van het tankstation zijn via de buiten betaalautomaat beschikbaar voor iedereen die niet binnen wil komen in de shop. Er wordt aan iedereen die komt tanken verzocht om handschoentjes tijdens het tanken te gebruiken; deze liggen voldoende bij de pompen.

Freewear

Blijft open, maar tijdens koopavond zijn ze gesloten. Ga je liever niet naar de winkel? Je kunt ook online bestellen. Alle bestellingen worden gratis verzonden.

G&W
Gezondheids-
winkel

Is geopend volgens de normale openingstijden, behalve de koopavond! Ook is het mogelijk om je bestelling in de gemeente Nijkerk, gratis thuis te laten bezorgen. Bestellen kan via gezond.wel@upcmail.nl en via de telefoon 033 – 8446646

FitPower24/7

laat hun sporters gratis apparatuur ophalen om thuis te sporten. Daarnaast voorzien ze de mensen van woonkamer work-outs en groepslessen op TV.

Van Dal Mannenmode

Van Dal Mannenmode is de gehele week geopend van 9.30 tot 17.30 uur en op maandag vanaf 13.00 uur. Ook is het mogelijk om te winkelen op afspraak.

Pagina grote advertentie Lekker Nijkerk ter ondersteuning van detailhandel en horeca. Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

Uitgave Stad Nijkerk woensdag 1 april.

Mariëlle Kwaliteitskip

Mariëlle Kwaliteitskip heeft andere openingstijden: zij zijn van dinsdag t/m vrijdag geopend van 12 tot 18 uur en op zaterdag van 8 tot 13 uur. Ook bezorgen zij nu verse maaltijden en andere producten in overleg. Meer informatie is te vinden op hun Facebookpagina.

Detailhandel en dienstverleners

Frans Poorter

Bedden-

specialist

De winkel blijft open. Kom je liever niet in de winkel? Bel of mail en de winkel komt het graag gratis bij je thuis bezorgen. Je kunt bellen naar 033-2451332 of mailen.

Laurene Mode

Laurene Mode heeft aangepaste openingstijden. Zij zijn open op dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op vrijdag is er geen koopavond. Als je liever niet met meerdere mensen tegelijkertijd in de winkel bent, is het ook mogelijk om een persoonlijke afspraak te maken.

Verhoog Muziek

Bij Verhoog Muziek is er deze tijd een extra uitgebreid assortiment te vinden, omdat alle verhuur-instrumenten in de muziekwinkel staan. Je kunt op afspraak en op verzoek buiten de openingstijden een piano, vleugel of orgel komen proberen. Uiteraard worden er extra hygiënemaatregelen genomen.

Van der Goot opticiens

Bezorgt deze periode alle contactlenzen gratis thuis. Je kunt bestellen via info@vandergoot.nl of WhatsAppen naar 06-53821360.

Hoda Wonen

Hoda Wonen blijft open en houdt in de winkel de geadviseerde afstand aan. Wanneer je liever niet naar de winkel komt, kunnen de mannen van Hoda je ook thuis bezoeken, eventueel compleet met stalen.

Bruna

De Bruna blijft open, maar op koopavond zijn ze gesloten.

Studio Jill

Studio Jill heeft aangepaste openingstijden: er is geen koopavond en de winkel gaat iets eerder dicht. De klant kan ook online shoppen via de webshop. Als een klant liever alleen komt shoppen, kan er een afspraak gemaakt worden voor een private shopping sessie.

Keurslager Tim de Gier

De keurslager blijft geopend en de bezorging gaat ook door.

Inkstation

Inkstation Nijkerk blijft geopend zolang dit verantwoord is. Voor de mensen die liever niet naar de winkel komen, is het mogelijk om een bestelling thuis te laten bezorgen. Dit kan via hun website.

Willemijn

Willemijn is open op dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.  Ga je liever niet naar de winkel, dan is het ook mogelijk om je bestelling gratis te laten versturen. Op Facebook en Instagram is de collectie te vinden.

Vrijdagmarkt

De vrijdagmarkt in Nijkerk gaat door. Na overleg met het crisisteam van de gemeente is besloten dat de markten vrijdag op hun normale locatie op kunnen gaan bouwen. Er is een speciaal protocol ontwikkeld, te lezen via deze pagina.
Ook wordt aan de klanten gevraagd rekening te houden met de bijzondere situatie.

Brainwash

Alle salons van Brainwash zijn voorlopig gesloten, tot nader order.

De Mannen van Brandhof

De Mannen van Brandhof blijft voorlopig geopend. Shop je liever vanuit huis? De webshop is ook weer geopend, dus je kunt ook online bestellen.

Wij zijn tijdelijk gesloten

COAVA

Coava is vanaf heden gesloten. Er is ook geen take away, vanwege de huidige ontwikkelingen betreffende het coronavirus.

Museum Nijkerk 

Het museum is gesloten t/m 1 juni vanwege het Coronavirus. Ook alle activiteiten worden opgeschort.

Ziengs

Ziengs is gesloten tot nader order. Bestellen kan wel via de webshop. Via de Facebookpagina komen binnenkort diverse leuke acties online.

Pearle Opticiens

Pearle Opticiens is gesloten. Klanten kunnen contactlenzen en vloeistoffen bestellen via WhatsApp (06-57944299) of bellen naar 033-2466436. Alles wordt thuis bezorgd.

Hunkemöller

Hunkemöller is vanaf 23 maart gesloten tot nader order.

Bibliotheek Gemeente
Nijkerk

De bibliotheek is tijdelijk gesloten, in ieder geval tot 6 april. Alle activiteiten worden dan ook geannuleerd. Materialen kunnen ingeleverd worden via de inleverbrievenbussen in Hoevelaken en Nijkerk. Inwoners van Nijkerkerveen wordt verzocht gebruik te maken van de inleverbrievenbussen in Nijkerk en Hoevelaken.

Het is op dit moment niet mogelijk om gereserveerde boeken op te halen of om te reserveren. De boeken die nu in je bezit zijn, worden automatisch met 4 werken verlengd. De online bibliotheek blijft wel open. Voor meer informatie, kijk dan op de website.

Hoevelaken

Hierbij een overzicht van wat welke winkels voor jullie doen in Hoevelaken. Kijk vooral op de Facebookpagina of website van het betreffende bedrijf voor meer informatie.

by Son voorziet je graag van foto’s van de nieuwe collectie, komt schoenen bezorgen of stuurt ze naar je op
Duo Duo Fashion geeft online modeshows samen met By Son (op Facebook & Instagram) en komt de nieuwe collectie graag langs brengen
Hoflake Optiek kan alle bestellingen, zowel brillen als contactlenzen, bij je thuis bezorgen
By Daan komt graag de allerleukste setjes bij je bezorgen
Kiki Mooie Bloemen blijft zoals altijd, ook een bosje thuis bezorgen. Ook een goed idee om iemand die aan huis gekluisterd is te verrassen
DA drogisterij en parfumerie Hoevelaken via da.nl is bezorging altijd mogelijk
Moolenbroek Schoenmode biedt ook de mogelijkheid thuis schoenen te passen. Laat telefonisch weten waar je naar op zoek bent en ze komen langs met verschillende mogelijkheden
Electro World komt graag bij je aan huis voor advies of om te bezorgen
Ambiance Sunreflex biedt online verkoop aan via chat, straks via videobellen en bezorgd aan huis
Zorg en Comfortwinkel levert zoals gebruikelijk ook nu aan huis
De Stomerij Hoevelaken maakt graag een afspraak met je om uw kleding of andere artikelen aan huis op te komen halen en vervolgens, gewassen en gestoomd weer terug te brengen
Bruna Hoevelaken ook hoef je niet zonder boeken of tijdschriften te zitten, via bruna.nl worden je favoriete boeken thuisbezorgd
Kruidvat Hoevelaken via kruidvat.nl wordt alles wat je nodig heeft bij je thuis bezorgd
Keurslagerij Steltenpool bezorgt ook graag bij je thuis, middels een telefoontje naar de winkel nemen zij graag je bestelling op
Bakkerij Toebast zorgt voor uw dagelijkse verse brood aan de deur. Online bestellen, betalen en dan wordt het voor je bezorgd
HappyFood Hoevelaken is open voor het afhalen van bestellingen of laat de frietfiets uw patatjes thuis bezorgen
Restaurant La Salita is ook open voor afhalen van bestellingen of ze komen thuis bij je bezorgen
Pasha Doner Hoevelaken is geopend voor afhalen van bestellingen of bezorgt bij je thuis

Op de pagina Corona-hulp Hoevelaken wordt de vraag en aanbod van de hulp in Hoevelaken ook verzameld!

Nijkerkerveen

Bloemisterij Ham

Bloemisterij Ham is op de normale tijden open. In de winkel staat op diverse A4tjes hoe er wordt omgegaan met de situatie.

Versbakkerij van Montfrans

De bakkerij bezorgt je bestelling gratis wanneer je tot de risicogroep behoort en/of boven de 70 jaar oud bent. Bovendien worden alle bestellingen boven de 10 euro ook gratis bezorgd. Bestellingen geplaatst voor 16.00 uur, worden de volgende ochtend geleverd. Je kunt ook je bestelling doorgeven om op te halen in de winkel.

Bibliotheek Gemeente
Nijkerk

De bibliotheek is tijdelijk gesloten, in ieder geval tot 6 april. Alle activiteiten worden dan ook geannuleerd. Materialen kunnen ingeleverd worden via de inleverbrievenbussen in Hoevelaken en Nijkerk. Inwoners van Nijkerkerveen wordt verzocht gebruik te maken van de inleverbrievenbussen in Nijkerk en Hoevelaken.

Het is op dit moment niet mogelijk om gereserveerde boeken op te halen of om te reserveren. De boeken die nu in je bezit zijn, worden automatisch met 4 werken verlengd. De online bibliotheek blijft wel open. Voor meer informatie, kijk dan op de website.

Informatie & Laatste Nieuws

Wilt u hulp aanbieden, dan kunt u dit kenbaar maken door onderstaande link in te vullen:

Wat betekent ‘afstand houden vanwege het coronavirus’?

Cultuurmakelaar Nijkerk

Alle kunstenaars, musici, dansers, schrijvers en theatermakers van de gemeente Nijkerk kunnen een filmpje van maximaal 15 minuten insturen naar cultuurmakelaar.nijkerk@gmail.com, via WeTransfer. Omdat veel culturele activiteiten niet meer door kunnen gaan, zendt A1 mediagroep vanaf nu iedere week een programma uit op televisie met dit materiaal. De deadline voor de eerste uitzending is woensdag 25 maart. Daarna schuift de deadline steeds een week op.

Boerenmaandag 2020 afgelast

Helaas is Boerenmaandag 2020 afgelast. De focus ligt nu op een mooie editie in 2021.

Veluwe Wandeltocht 2020 afgelast!

25 maart

Vanwege de onzekerheid omtrent de ontwikkelingen van het Coronavirus, is besloten de Veluwe Wandeltocht van 6 juni 2020 niet door te laten gaan. Laten we hopen op een mooie tocht in 2021. Daarover volgt in een later stadium bericht.

Blijf wandelen, maar doe dat volgens de regelgeving!
Zo blijven we hopelijk fit en gezond.

Betaald parkeren tijdelijk uitgeschakeld door maatregelen coronavirus

Dinsdag 24 maart
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om per direct het betaald parkeren uit te schakelen. Deze maatregel is genomen om te voorkomen dat het coronavirus mogelijk verspreid wordt via de parkeerautomaten.

Dagelijks maken hier veel mensen gebruik van. Deze maatregel geldt voor alle gemeentelijke parkeerautomaten in de gemeente Nijkerk, daaronder valt niet de parkeergarage Oosterpoort. Hoe lang de maatregel duurt is nu nog niet bekend. Op het moment dat de parkeerautomaten weer in gebruik worden genomen, zal de gemeente hierover communiceren.

Gemeente opent ondernemersdesk corona

2 april

De gemeente Nijkerk opent een ondernemersdesk corona. Hier kunnen ondernemers en zzp’ers terecht voor informatie over het coronavirus. Ook kunnen zij hier een tijdelijke regeling voor levensonderhoud aanvragen of bedrijfsmatige vragen stellen in relatie tot de coronacrisis.

De huidige omstandigheden rondom het coronavirus betekenen veel voor ondernemers. Daarom wil de gemeente Nijkerk ondernemers en zzp’ers zo goed mogelijk begeleiden. Naast informatie over de maatregelen biedt de ondernemersdesk verschillende contactopties.

 • Via tozo@nijkerk.eu kunnen ondernemers een aanvraagformulier voor de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers (Tozo) opvragen.
 • Op de website van de gemeente staat de laatste informatie over de Tozo en andere regelingen. Ondernemers die daar niet het antwoord op hun vraag vinden, kunnen bellen. Zij kunnen op werkdagen tussen 9.00 en 12.30 uur telefonisch contact opnemen mevrouw Van Bennekom, klantmanager Bbz. Telefoonnummer: 14 033.
 • Ondernemers met vragen over de bedrijfsvoering van hun onderneming in relatie tot het coronavirus kunnen mailen naar: economie@nijkerk.eu.

Medewerkers van de gemeente doen hun best de volgende werkdag te reageren. Vanwege de drukte als gevolg van de coronacrisis duurt het wellicht iets langer dan mensen van ons gewend zijn.

Digitaal loket

De ondernemersdesk corona is een digitaal loket. Vanwege het besmettingsgevaar zijn de publieksbalies van de gemeente in ieder geval tot 28 april gesloten. Wij helpen ondernemers en zzp’ers graag verder via mail of telefoon.

De ondernemersdesk is te vinden op: www.nijkerk.eu/ondernemersdeskcorona.

Meeste winkels dicht op koopavond

2 april

Nijkerk – De meeste winkels die lid zijn van de Nijkerkse Ondernemers Vereniging gaan de komende tijd dicht tijdens koopavond. De laatste weken zag je al veel winkels dicht gaan en nu heeft de N.O.V. haar leden geadviseerd dat allemaal te doen voorlopig.

‘Behalve dat er in deze tijd minder mensen op straat lopen geeft het de winkeliers die nog wel open waren een gevoel van onveiligheid’, aldus Frans Poorter voorzitter van de N.O.V. ‘dan kan je als vereniging maar beter het advies geven dicht te gaan’ aldus Poorter.

De winkeliers die lid zijn van de N.O.V. zijn te herkennen aan hun lidmaatschapstikker die op de deur of het raam van de winkel zijn bevestigt.

De supermarkten blijven wel open tijdens de koopavond evenals de fietsenwinkels van Ben de Ruiter en Profile Ridder.

Aangepast trouwbeleid gemeente Nijkerk in verband met de Corona-pandemie

26 maart 2020

De aangescherpte maatregelen die 23 maart jl. zijn afgekondigd, hebben ook invloed op de manier van trouwen in de gemeente Nijkerk. Om bruidsparen zo goed mogelijk tegemoet te komen, en tegelijk de voorschriften te volgen, biedt de trouwzaal van het stadhuis plaats aan  maximaal 20 personen. Ook de aankomst en huwelijksvoltrekking zijn anders dan we gewend zijn.

Een van de landelijk genomen maatregelen betreft de huwelijksvoltrekkingen. Bij deze samenkomsten geldt dat deze alleen mogen doorgaan als alle hygiënemaatregelen ter bestrijding van het corona-virus in acht worden genomen en men 1,5 meter afstand tot elkaar kan houden. Er is landelijk een maximum gesteld van 30 personen, met de voorwaarde dat de huidige voorschriften te allen tijde nageleefd moeten worden. In Nijkerk betekent dit dat, wil iedereen de 1,5 meter afstand in acht kunnen nemen, er maximaal 20 personen in de trouwzaal aanwezig kunnen zijn.

De gemeente heeft bekeken hoe zij deze maatregelen kan toepassen in de Nijkerkse trouwzaal. Huwelijksvoltrekkingen zijn uitsluitend mogelijk onder tijdelijk strengere voorwaarden.

De strengere maatregelen in Nijkerk

In de trouwzaal is, na opmeten en anders inrichten, plaats voor maximaal 20 personen. Het binnengaan, plaatsnemen in de zaal en het verlaten van de zaal na de huwelijksvoltrekking, gebeurt volgens een vaste volgorde. Dit wordt bij aankomst uitgelegd aan de aanwezigen. Het bruidspaar ontvangt de instructies vooraf om te delen met de gasten.

Er is geen mogelijkheid om (binnen of buiten) een erehaag op te stellen. De fotograaf kan zijn werk doen, mits hij ook de afstand van 1,5 meter in acht neemt;

Kinderen tot de leeftijd van 4 jaar worden op schoot gehouden bij een van de ouders. Kinderen vanaf 4 jaar zitten op hun eigen stoel. Kinderen tellen mee met het maximaal toegestane aantal personen, en mogen niet rondlopen in de trouwzaal. Gebeurt dit wel dan dient een van de ouders de trouwzaal samen met het kind te verlaten

De BABS (buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand) en bode nemen uiteraard ook de voorgeschreven afstand van 1,5 meter in acht. Er wordt in het stadhuis geen gelegenheid geboden om het bruidspaar te feliciteren. Met de aanpassingen in het beleid wil de gemeente bruidsparen de gelegenheid geven om, ondanks de extra maatregelen en voorschriften, dit feestelijk moment toch met naasten te vieren.

Op www.nijkerk.eu vindt u de voorwaarden nog eens duidelijk op een rij.

Aangepaste dienstverlening in het stadhuis van Nijkerk

Dienstverlening vanaf 25 maart gewijzigd, alleen spoedgevallen mogelijk

Vanaf 25 maart aanstaande vindt er beperkte dienstverlening van de gemeente Nijkerk in het stadhuis aan de Kolkstraat plaats. Van 09.00 tot 12.30 uur kunnen inwoners uitsluitend op afspraak terecht voor spoedgevallen. Hieronder valt de aangifte van geboorten en van overlijden en het aanvragen en afhalen van ID kaarten en rijbewijzen. Voor beiden geldt dat ze alleen kunnen worden aangevraagd als ze binnen een maand verlopen.

Vanwege de maatregelen i.v.m. de corona pandemie vraagt de gemeente mensen om alleen een afspraak te maken als dit echt nodig is. Men kan een afspraak maken door te bellen naar 14 033.

Afspraken zijn dus mogelijk voor:

   • Aangifte van geboorte en overlijden
   • Aanvragen ID kaart (dus niet voor een paspoort) als die binnen 1 maand verloopt
   • Aanvragen rijbewijs, als die binnen 1 maand verloopt

Veel producten en diensten kunnen digitaal worden geregeld via de gemeentelijke website. De gemeente vraagt  iedereen om van deze mogelijkheid gebruik te maken, als het niet echt noodzakelijk is om naar het stadhuis te komen.

Cultureluur

30 maart

In het nieuwe programma Cultureluur wordt  een plek geboden aan de vele culturele activiteiten die vanwege de Corona maatregelen zijn afgelast. Het kan gaan om een concert, een lezing of bijvoorbeeld een activiteit rond 75 jaar bevrijding. Alles is in principe mogelijk. Getracht wordt met deze video’s de tijd en moeite die in alle projecten is gestoke toch een podium te bieden.

Het programma is vanaf 30 maart dagelijks te zien via A1 Regio TV. Van maandag t/m zaterdag om 10:15 en 14:15 uur en op zondag om 14:15 en 19:15 uur.

Elke maandag volgt er een nieuwe uitzending, met nieuwe organisaties en evenementen die een plek krijgen. Wilt u meewerken aan het programma? Ga dan naar www.a1mediagroep.nl/cultureluur voor meer informatie.

Bericht van burgemeester Renkema

24 maart 2020

Beste inwoners van Nijkerk,

Sinds gisteravond zijn er strengere maatregelen afgekondigd. De wereld ziet er weer een stuk anders uit. Er zijn veel vragen en veel onzekerheden, dat besef ik me goed. Iedereen voelt de gevolgen van de maatregelen, voor de een zijn die heel groot, voor de ander wellicht wat kleiner.

Ouders moeten thuiswerken, scholen zijn dicht en kinderen zijn thuis. Evenementen waar heel hard aan gewerkt is gaan niet door, dat is een grote teleurstelling voor velen. Ondernemers hebben zorgen over hun bedrijf, mensen moeten hun dagbesteding missen en ouderen en kwetsbaren zijn alleen. Het is een heftige tijd en er wordt een groot beroep gedaan op iedereen.

Alle evenementen tot 1 juni zijn afgelast, en ook hoe we ons op straat gedragen is aan strengere banden gelegd. Alleen naar buiten als het nodig is, voor werk en boodschappen. Een frisse neus halen kan, maar dan het liefst alleen. Bezoek thuis? Maximaal 3 personen, en dan ook 1,5 meter uit elkaar.

We krijgen als gemeente veel vragen. Van inwoners, ondernemers en organisaties. Over kerkdiensten, huwelijken, over gepaste afstand in winkels en hoe dat georganiseerd moet worden. We proberen uw vragen zo snel mogelijk te beantwoorden maar voor sommige dingen moeten we even op landelijke beleid wachten.

Inwoners en ondernemers vragen of wij de 1,5 meter afstand kunnen handhaven. Dat kan, daar is een noodverordening voor nodig die op heel korte termijn in zal gaan. Vanaf dan hebben we meer middelen in handen om op te treden. Er kán gehandhaafd worden dus, en boetes zijn mogelijk.

Toch wil ik er op vertrouwen dat wij in Nijkerk, met z’n allen, onze verantwoordelijkheid nemen. We zien dat veel winkels, ondernemingen en brancheverenigingen al druk bezig zijn met de richtlijnen en hoe ze dat in hun winkel gaan doen. Heel veel inwoners volgen de maatregelen serieus op. Daar ben ik trots op. Het kan toch niet zo zijn dat we vanaf morgen boetes moeten uitdelen omdat sommigen dit virus en de maatregelen niet serieus nemen?

Blijf zoveel mogelijk thuis. Ga je toch naar buiten of boodschappen doen? Geef elkaar dan de ruimte, anderhalve meter om precies te zijn. En geef Corona geen kans. We moeten dit met ’n allen doen!

Ik wens u veel sterkte voor de komende tijd.

Video Bericht van burgemeester Renkema (24 maart 2020)

Bericht van burgemeester Renkema (24 maart 2020)

Burgemeester Renkema over coronacrisis

Bericht van burgemeester Renkema, eerste Corona slachtoffer in Nijkerk

22 maart

Gisteravond kreeg ik het verdrietige bericht dat een van onze, tot de risicogroep behorende, Nijkerkse inwoners in een ziekenhuis is overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Een vreselijk treurig bericht. Ik heb met de nabestaanden gesproken om mijn medeleven te betuigen en hen alle sterkte toe te wensen.

Dit ingrijpende nieuws geeft aan hoe het coronavirus  onze gemeente ook heel direct raakt en verlies en verdriet met zich meebrengt. Dit willen we natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen. Maar dat lukt alleen goed als we dat met ons allen, als samenleving doen.

De afgekondigde maatregelen zijn ingrijpend en raken ons allemaal. Tegelijk zijn ze echt nodig om de verspreiding van het virus af te remmen. Berichten over overvolle stranden en bossen zijn zorgelijk. Net als berichten over winkelende mensen die geen aandacht hebben voor de 1,5 meter afstand die gevraagd wordt. U kunt best naar buiten, maar houdt u alstublieft strikt aan de afgekondigde hygiëne- en andere maatregelen en de 1,5 meter afstand. Niet alleen voor uzelf, maar juist ter bescherming van onze kwetsbare bewoners.

De gemeente Nijkerk laat op veel plekken en met veel initiatieven zien hoe sterk de saamhorigheid in onze gemeente is, daar ben ik trots op. Wij hebben elkaar in onze gemeente nodig, we kunnen dit alleen samen. Dus, houdt u aan de maatregelen, spreek elkaar er op aan en houdt ook aandacht voor elkaar.

© 2020 All rights reserved | Webdesign Perron18 Nijkerk Privacybeleid | Sitemap | Login