Lekker Nijkerk helpt

Op deze pagina vind je alles over het coronavirus in de gemeente Nijkerk. Veranderde openingstijden, nieuwe bezorgservices, afgelaste of verplaatste evenementen: we plaatsen het hier. Winkels die hun normale openingstijden weer hanteren, worden hier niet geplaatst. Samen komen we hier weer bovenop, dus zorg goed voor elkaar!

Wil jij graag iets plaatsen op deze pagina? Mail je corona informatie dan naar info@lekkernijkerk.nl.

 

HORECA

Eetcafé Old Niekark

Vanaf 1 juni, 12.00 uur is het eetcafé weer open. Er kan dus weer gereserveerd worden. Bekijk hier alle mogelijkheden.

Restaurant de Dolle Joncker

Vanaf 1 juni is het restaurant weer geopend. Kunt u niet zo lang wachten? Kijk dan snel op www.dollejoncker.nl en bestel een heerlijke maaltijd voor thuis. Afhalen kan, maar bezorging is ook mogelijk.

Grand Café LUST

Vanaf 1 juni is het restaurant weer geopend van dinsdag tot en met zondag voor lunch, borrel en diner. Vanwege het beperkt aantal tafels kunt u binnen reserveren per shift voor lunch en diner. Lees er alles over op de website.

Restaurant de Berenkuil

Het restaurant gaat vanaf 1 juni weer open. Houd de site, Facebook en Instagram van Restaurant de Berenkuil de komende weken in de gaten voor updates. Tot 1 juni kan je nog steeds maaltijden afhalen of laten bezorgen.

Alberto’s Italian

Super nieuws: vanaf 1 juni bent u weer van harte welkom in het restaurant en op het terras van Alberto’s Italian! Maak alvast een reservering door hier te klikken.

Alberto’s Italian blijft ook bezorgen! Dat kan nog steeds door hier te klikken.

Ei8ht Food & Drinks

Vanaf 1 juni ben je weer welkom bij Ei8ht Food & Drinks. Het wordt anders, maar toch vertrouwd.

Van de Pol Catering

De pop-up lunchroom van Van de Pol catering is vanaf 3 juni geopend op de Watergoorweg 44 in Nijkerk. Je kunt binnen of op het terras komen genieten van een heerlijke lunch. Volg Van de Pol Catering op social media voor leuke openingsacties.

De lunchroom zal open zijn van woensdag t/m zondag. Als eerste een tafeltje reserveren? Dat kan via info@vandepolcatering.nl of telefonisch via 033-2458608.

New York Pizza Nijkerk

New York Pizza Nijkerk is open voor het bezorgen en afhalen van bestellingen. Uw kunt uw bestelling online plaatsen en betalen via www.newyorkpizza.nl, de app of www.thuisbezorgd.nl. Bezorgen doen ze contactloos: uw bestelling wordt neergezet voor de deur, de bezorgers bellen aan en nemen afstand.

Coava

Je kunt bij Coava blijven bestellen via de webshop. Je bestelt hier eenvoudig ijs, koffie, bonbons & cadeaukaarten.

Voor 11:00 uur besteld is tussen 14:00 – 17:00 uur afhalen of bezorgen. Je kunt zelf ook een andere dag bepalen. Bij bestellingen boven de 17,50 zijn de bezorgkosten gratis. Bij het afhalen mag er 1 persoon tegelijk naar binnen en het is niet toegestaan om het ijs bij Coava zelf op te eten.

Cafetaria ‘t Hoekje

Cafetaria ‘t Hoekje Nijkerk is geopend voor zowel afhalen als bezorgen, lunch en avondeten. Bestellingen kan je plaatsen via de website, de app of via thuisbezorgd.nl. Voor bestellingen via de website en hun app betaal je geen bezorgkosten.

Bar Strijland

Bij Bar Strijland is het mogelijk om menu’s af te halen op donderdag t/m zaterdag van 17.00 tot 20.00 uur. Facebook

Brasserie De Vuurtoren

Biedt een dagmenu aan met gratis bezorging voor 70+. De maaltijden kosten 10 euro per persoon en dienen een dag van tevoren besteld te worden. Voor meer informatie, kijk op www.brasseriedevuurtoren.nl

McDonalds Nijkerk

De McDrive is open en is wegens het virus volledig contactloos. De McDrive is alleen toegankelijk per auto. Er wordt verzocht om de bestelling direct mee te nemen en niet op de parkeerplaats te nuttigen.

Restaurant Het Oosten

Oriëntaals Tapas Restaurant Het Oosten is open voor afhalen. Afhaalbestellingen kunnen vanaf 14:00 uur doorgegeven worden via 033 – 245 42 78. Het Oosten is open van woensdag t/m zondag en op feestdagen van 16:00 tot 20:00 uur. Van vrijdag t/m zondag kunnen er ook Sushi & Poke Bowls afgehaald worden.

(Het restaurant gedeelte zal ook vanaf 1 juni voorlopig nog gesloten blijven. Het is dus nog niet mogelijk om te reserveren.)

Pizzeria Dalida

Pizzeria Dalida is geopend volgens de normale openingstijden voor afhalen en bezorgen. Bezorgen is mogelijk tussen 17.00 en 21.30 uur. De actiedag op dinsdag gaat nog steeds door.

Bokkers Catering

Bokkers Catering gaat vanaf 1 mei open voor bezorgen en afhalen, van woensdag t/m zaterdag. Je kunt er allerlei gerechten en barbecue boxen bestellen. Alle informatie is te vinden op hun Facebook en Instagrampagina.

HORECA

Menam

Menam opent vanaf 1 juni met 2 shifts, om 16.30/17.00 uur en 19.00/19.30 uur. Het restaurant is alle dagen behalve woensdag open voor afhaal en diner van 16.00 tot 21.30 uur.

Het Lunchcafé

Vanaf 1 juni is Het Lunchcafé weer geopend. Tot die tijd kan je nog steeds komen afhalen of je bestelling laten bezorgen.

Kijk op Facebook en Instagram voor het wisselende aanbod.

VW VlaaienWinkel

De winkel mag op 1 juni weer open.  Om dit vieren is er de hele week een leuke aanbieding:
– Tearoom: koffie of thee met mini vlaai voor 4,95 euro.
– Lunchroom: broodje zalm met roomkaas of een broodje gezond voor 4,95 euro.

Dit geldt de hele week. Graag reserveren op 06 4009 3022 of bij binnenkomst.
VW Vlaaienwinkel opent 1 juni om 12:00 uur.

Pannenkoekenrestaurant

De Waegh

Het restaurant opent weer op 1 juni vanaf 12.00 uur. Wilt u alvast een tafeltje reserveren dan kan dat via www.pannenkoekenrestaurantdewaegh.nl of bel naar 033-2470800. Natuurlijk kunt u nog steeds afhalen.

Kade 10

Per 1 juni zijn het terras én restaurant weer geopend. Kade 10 neemt alleen reserveringen aan die vooraf zijn gemaakt. Vooraf zullen gezondheidsrisico’s worden uitgevraagd. Er mogen niet meer dan 30 personen in het restaurant komen, geen handen worden geschud bij binnenkomst en er zijn antibacteriële doekjes en lotion voor de gasten beschikbaar.

Je kunt vooraf reserveren. Ook blijft het voorlopig nog steeds mogelijk om maaltijden bij Kade 10 te bestellen. Kijkt u hier voor meer informatie.

Moeke

Vanaf 1 juni zijn de deuren van Moeke’s grandcafé en haar terras weer geopend! Betalen bij Moeke gaat vanaf nu contactloos, met PIN of mobiel. Naast de gebruikelijke bediening aan tafel kan je je favoriete gerechten nu ook zelf bestellen. Via de QR code die op tafel staat kom je op Moeke’s menukaart terecht en kun je direct bestellen. Je favoriete tafel moet je voorlopig wel eerst reserveren, dat kan op de website zelf.

JAPAS

Per 1 juni weer geopend. Kijk voor de actuele informatie hierover op de website.

Lunchen bij Lars

Koetshuis Lunchroom is vanaf 1 juni om 12.00 uur weer geopend. Voor reserveren kunt u bellen naar: 033-2451385.

Landgoed de Salentein

Vanaf 1 juni aanstaande mag Landgoed de Salentein je weer verwelkomen voor een culinaire beleving. Er zal een gloednieuwe foodtruck zijn, maar ook live-cooking arrangementen. Ontdek daarom het aangepaste aanbod met nog meer mogelijkheden. Proef het Argentijnse landleven!

Bekijk hier wat jij van De Salentein en De Salentein van haar gasten kan verwachten.

Recreëren in en om Nijkerk

De Rode Berk

Vanaf 2 juni bent u weer van harte welkom indien u zelfvoorzienend bent en vanaf 1 juli kunt u ook weer gebruik maken van het sanitair. In deze uitzonderlijke tijd wel vooraf reserveren. derodeberk.nl/

De Rode berk

De Maaneschijn

“De Maaneschijn” ligt in het buurtschap Appel (gemeente Nijkerk) tussen de plaatsen Nijkerk, Barneveld, Voorthuizen en Hoevelaken in. Bekijk de mogelijkheden in coronatijd. 

Overbos recreatiepark

Aan de rand van Vathorst Amersfoort en verscholen tussen Landgoed Hoevelaken en de Laak in Nijkerk ligt Overbos. Het park is 8 hectare groot en omringd door een prachtig natuurbad. Het heeft 125 vaste staanplaatsen en diverse toeristische plaatsen en een Camperplaats. Ideaal voor een vakantie of een weekendje weg. Klik hier en kijk hoe zij omgaan met deze nieuwe situatie.

Kampeerboerderij
‘De Spochthoorn’

Ook in deze tijden, waarin het heerlijk kan zijn om er even tussenuit te gaan, bent u van harte welkom op deze camping! In verband met de richtlijnen van het RIVM is het sanitairgebouw gesloten. Dit houdt in dat u zelfvoorzienend dient te zijn. Op de camping is een stortplaats voor een chemisch toilet met een spoelkraan, ook zijn er op het veld diverse watertappunten aanwezig. Tussen de plaatsen op de camping is voldoende ruimte aanwezig, waardoor het houden van afstand geen probleem is. Naast bovenstaande gelden de regels zoals het RIVM afgegeven heeft. Kijk voor meer info op: spochthoorn.nl

Hotel de Roode schuur

Hotel de Roode schuur is geopend met aangepaste maatregelen.
Het Hotel Restaurant Moeke is weer geopend vanaf 6 mei.

Hotel-Restaurant De Klepperman

Bekijk de mogelijkheden. 

Hotel AMPT van Nijkerk

Vanaf heden zijn de restaurants, terrassen en vergaderzalen hier geopend, welke uiteraard aangepast zijn op de 1,5 meter samenleving en de overige Covid-19 richtlijnen.

U kunt als gast van het hotel genieten van een overnachting, ontbijt, lunch, diner en gebruik maken van de vergaderfaciliteiten.

Naast speciale acties houdt AMPT van Nijkerk in deze onzekere tijden ook rekening met soepele annuleringsvoorwaarden.

Voor reserveringen, vragen en/of toelichting kunt u contact opnemen met 033 – 2471616 of info@goldentulipamptvannijkerk.nl

Hoevelaken

Kijk voor actueel corona nieuws uit Hoevelaken op facebook.com/coronahulphoevelaken

HORECA

Eetcafé De Foep

Een tafel reserveren? Dat kan weer vanaf 1 juni 12.00 uur! Mooi weer? Kom gerust langs, het terras staat klaar!

De Foep is open voor afhalen op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 16.00 uur tot 20.00 uur.

Pannekoekbakkerij De Gillende Keukenmeid

Is geopend voor afhaal. De keuken is geopend op:
maandag t/m vrijdag van 17:00 – 20:00u en zaterdag t/m zondag 16:00 – 20:00u.
Voor bestellingen kunt u bellen naar 06-871 50 722.

De Stuw

De zalen van De Stuw zijn vanaf 1 juni weer beperkt beschikbaar.

Hotel-Restaurant De Klepperman

Bekijk hier onze mogelijkheden.

Nijkerkerveen

Informatie & Laatste Nieuws

Wilt u hulp aanbieden, dan kunt u dit kenbaar maken door onderstaande link in te vullen:

Wat betekent ‘afstand houden vanwege het coronavirus’?

Vragen over afstand houden

Cultuurmakelaar Nijkerk

Alle kunstenaars, musici, dansers, schrijvers en theatermakers van de gemeente Nijkerk kunnen een filmpje van maximaal 15 minuten insturen naar cultuurmakelaar.nijkerk@gmail.com, via WeTransfer. Omdat veel culturele activiteiten niet meer door kunnen gaan, zendt A1 mediagroep vanaf nu iedere week een programma uit op televisie met dit materiaal. De deadline voor de eerste uitzending is woensdag 25 maart. Daarna schuift de deadline steeds een week op.

Veluwe Wandeltocht 2020 afgelast!

25 maart

Vanwege de onzekerheid omtrent de ontwikkelingen van het Coronavirus, is besloten de Veluwe Wandeltocht van 6 juni 2020 niet door te laten gaan. Laten we hopen op een mooie tocht in 2021. Daarover volgt in een later stadium bericht.

Blijf wandelen, maar doe dat volgens de regelgeving!
Zo blijven we hopelijk fit en gezond.

Betaald parkeren tijdelijk uitgeschakeld door maatregelen coronavirus

Dinsdag 24 maart
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om per direct het betaald parkeren uit te schakelen. Deze maatregel is genomen om te voorkomen dat het coronavirus mogelijk verspreid wordt via de parkeerautomaten.

Dagelijks maken hier veel mensen gebruik van. Deze maatregel geldt voor alle gemeentelijke parkeerautomaten in de gemeente Nijkerk, daaronder valt niet de parkeergarage Oosterpoort. Hoe lang de maatregel duurt is nu nog niet bekend. Op het moment dat de parkeerautomaten weer in gebruik worden genomen, zal de gemeente hierover communiceren.

Aangepaste dienstverlening in het stadhuis van Nijkerk

Dienstverlening vanaf 25 maart gewijzigd, alleen spoedgevallen mogelijk

Vanaf 25 maart aanstaande vindt er beperkte dienstverlening van de gemeente Nijkerk in het stadhuis aan de Kolkstraat plaats. Van 09.00 tot 12.30 uur kunnen inwoners uitsluitend op afspraak terecht voor spoedgevallen. Hieronder valt de aangifte van geboorten en van overlijden en het aanvragen en afhalen van ID kaarten en rijbewijzen. Voor beiden geldt dat ze alleen kunnen worden aangevraagd als ze binnen een maand verlopen.

Vanwege de maatregelen i.v.m. de corona pandemie vraagt de gemeente mensen om alleen een afspraak te maken als dit echt nodig is. Men kan een afspraak maken door te bellen naar 14 033.

Afspraken zijn dus mogelijk voor:

   • Aangifte van geboorte en overlijden
   • Aanvragen ID kaart (dus niet voor een paspoort) als die binnen 1 maand verloopt
   • Aanvragen rijbewijs, als die binnen 1 maand verloopt

Veel producten en diensten kunnen digitaal worden geregeld via de gemeentelijke website. De gemeente vraagt  iedereen om van deze mogelijkheid gebruik te maken, als het niet echt noodzakelijk is om naar het stadhuis te komen.

Horeca terras per 1 juni

Per 1 juni zal het Plein een groot terras gaan worden. Bekijk hieronder hoe de horecaondernemers uit Nijkerk samen overleggen!

Horeca positief over groot terras per 1 juni

Interview burgemeester Renkema 11 mei 2020

Open Monumentendag gaat niet door

25 mei

 Het comité Open Monumentendag Nijkerk heeft in overleg met cultuurwethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh besloten dat de Open Monumentendag van 12 september in onze gemeente niet doorgaat.

 In de gemeente Nijkerk trekt de Open Monumentendag altijd veel bezoekers. De organisatie van de Open Monumentendag is er niet zeker van dat ze de veiligheid van de monumenteneigenaren en al die bezoekers kan waarborgen. Dit wat betreft de corona maatregelen. Daarom heeft het comité de moeilijke beslissing genomen om de Open Monumentendag dit jaar niet door te laten gaan. Er was een aantrekkelijk programma in voorbereiding. De organisatie hoopt dat dit programma in 2021 alsnog mogelijk is.

Gemeente opent ondernemersdesk corona

2 april

De gemeente Nijkerk opent een ondernemersdesk corona. Hier kunnen ondernemers en zzp’ers terecht voor informatie over het coronavirus. Ook kunnen zij hier een tijdelijke regeling voor levensonderhoud aanvragen of bedrijfsmatige vragen stellen in relatie tot de coronacrisis.

De huidige omstandigheden rondom het coronavirus betekenen veel voor ondernemers. Daarom wil de gemeente Nijkerk ondernemers en zzp’ers zo goed mogelijk begeleiden. Naast informatie over de maatregelen biedt de ondernemersdesk verschillende contactopties.

 • Via tozo@nijkerk.eu kunnen ondernemers een aanvraagformulier voor de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers (Tozo) opvragen.
 • Op de website van de gemeente staat de laatste informatie over de Tozo en andere regelingen. Ondernemers die daar niet het antwoord op hun vraag vinden, kunnen bellen. Zij kunnen op werkdagen tussen 9.00 en 12.30 uur telefonisch contact opnemen mevrouw Van Bennekom, klantmanager Bbz. Telefoonnummer: 14 033.
 • Ondernemers met vragen over de bedrijfsvoering van hun onderneming in relatie tot het coronavirus kunnen mailen naar: economie@nijkerk.eu.

Medewerkers van de gemeente doen hun best de volgende werkdag te reageren. Vanwege de drukte als gevolg van de coronacrisis duurt het wellicht iets langer dan mensen van ons gewend zijn.

Digitaal loket

De ondernemersdesk corona is een digitaal loket. Vanwege het besmettingsgevaar zijn de publieksbalies van de gemeente in ieder geval tot 28 april gesloten. Wij helpen ondernemers en zzp’ers graag verder via mail of telefoon.

De ondernemersdesk is te vinden op: www.nijkerk.eu/ondernemersdeskcorona.

Pagina grote advertentie Lekker Nijkerk ter ondersteuning van detailhandel en horeca. Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

Uitgave Stad Nijkerk woensdag 1 april.

Stadsgolf wordt een jaar uitgesteld

8 april 2020

Rotary Nijkerk heeft besloten om het stadsgolf dat gepland stond op 4 juli een jaar uit te stellen. “Het zijn rare tijden momenteel waarin veel bedrijven hun manier van werken door de Coronamaatregelen noodgedwongen moet aanpassen. We hebben geen idee hoe dit zich de komende weken of maanden nog gaat ontwikkelen en daarom hebben wij een moeilijk besluit genomen”, aldus Bertil van de Ridder namens de organisatie. Volgend jaar op zaterdag 10 juli 2021 staat het evenement inmiddels ingepland.

Omdat de komende weken nog onduidelijk zijn qua maatregelen, is het werven van deelnemers stil komen te liggen. De club realiseert zich dat veel bedrijven nu echt andere dingen aan hun hoofd hebben. “We willen hen nu niet belasten met het realiseren van een ludieke hole. We willen immers met ons allen niet alleen fysiek, maar ook zakelijk gezond blijven en we realiseren ons dat een Stadsgolf daar wellicht op meerdere manieren nu niet aan bijdraagt”, vervolgt Bertil.

Er is inmiddels een nieuwe datum geprikt, die meteen met alle holesponsors is gedeeld. De meeste bedrijven die zich voor dit jaar hadden opgegeven hebben inmiddels hun deelname voor het realiseren van een hole voor volgend jaar al bevestigd. Met deze sponsoren kan Rotary Nijkerk voor volgend jaar alsnog weer een geweldig stadsgolf organiseren om geld in te zamelen voor goede doelen die hiermee ondersteunt worden. Ook de deelnemers die zich al hadden opgegeven hebben bericht gehad en de nieuwe datum is gedeeld. Rotary Nijkerk meldt tevens dat de deelnemers ook zijn geïnformeerd en de nieuwe datum in de agenda hebben gezet en meteen hun deelname voor 10 juli 2021 hebben gereserveerd.

© 2020 All rights reserved | Webdesign Perron18 Nijkerk Privacybeleid | Sitemap | Login