Kringloopwinkels in Nijkerk

20 augustus 2020

Door: Kimberly van Kesteren

In de afgelopen jaren is de kringloop steeds populairder geworden. Voor veel mensen is het echt een uitje en een ware sport om hét kringlooppareltje te scoren voor weinig. Want zeg nou zelf, hoe leuk is het om een leuke vaas of net die ene LP te vinden voor een paar euro? Vind jij hét kringlooppareltje in Nijkerk? Breng dan een bezoekje aan een van de kringloopwinkels in Nijkerk:

1. Kringloopcentrum Nijkerk

Sinds maandag 20 juli is Kringloopcentrum Nijkerk geopend op een nieuwe locatie. Voorheen zat de kringloop aan de Bruinslotlaan, maar deze is nu gevestigd aan Van Reenenpark 39a. De kringloop is geopend op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Het assortiment van Kringloopcentrum Nijkerk bestaat onder andere uit boeken, elektronica, huis- en inrichting, kleding, meubels, muziek, speelgoed en gereedschappen en is daarmee een van de bekendste kringloopwinkels in Nijkerk. Kringloopcentrum Nijkerk is ook te vinden op social media. Volg het laatste nieuws rondom de winkel op Facebook.

2. GoedBezig

Kringloopwinkel GoedBezig geeft producten een tweede leven én staat bekend om het bieden van een werkplek aan kwetsbare mensen in de arbeidsmarkt. Het team beschikt over enthousiaste medewerkers en vrijwilligers van ’s Heeren Loo om de producten een tweede leven te geven. GoedBezig is gevestigd aan de Nijverheidsstraat 7 in Nijkerk.

Naast de winkel beschikt GoedBezig ook over een werkplaats! Binnen de werkplaats worden er spullen gemaakt die in de winkel weer worden verkocht. Zo worden er bijvoorbeeld lampen, kasten, kaarsen, klokken en nog veel meer gemaakt! Heb je zelf een idee of inspiratie? Ook dan kan je terecht bij GoedBezig. Breng een bezoekje aan de werkplaats en overleg over de mogelijkheden om
dat mogelijk te maken. De werkplaats bestaat uit:

– Een fietsenmakerij;
– Dossiervernietiging;
– Stofferen;
– Houtbewerking;
– Metaalbewerking;
– Productiewerk.

Let op: door het coronavirus is GoedBezig tijdelijk gesloten. Kijk op social media voor het laatste nieuws. Nog meer kringloopwinkels in Nijkerk? Lees dan snel verder!

3. Dorcas

Shoppen en tegelijkertijd geld uitgeven aan een goed doel? Dat kan bij Dorcas Nijkerk! Alle opbrengsten zijn namelijk bestemd voor de allerarmsten in Oost-Afrika, Afrika en het Midden-Oosten. In de winkel vind je tweedehands boeken, speelgoed, spellen, servies en nog veel meer!

Dorcas Nijkerk is gevestigd aan de Boekdrukker 9c in Nijkerk. De winkel is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur. Volg Dorcas Nijkerk ook op social media.

4. Kringloopwinkel Sparta Nijkerk

Ook hier zit een kringloop! Hoe handig als je voetbalt bij de club – of even komt kijken – om ook even een bezoekje te brengen aan de kringloop. De Kringloopwinkel van vv Sparta Nijkerk heeft een uitgebreide collectie van gebruikte en nieuwe spullen zoals bedden, tafels, stoelen, banken, eethoeken, boeken, lampen etc.

Kringloopwinkel Sparta Nijkerk is geopend op vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur.
Volg Kringloopwinkel Sparta Nijkerk ook op hun website.

Kringloopwinkel Nijkerk

5. Kringloop Hoevelaken

Ook in Hoevelaken kan een kringloopwinkel niet missen. Deze kringloop is gevestigd aan de Hogebrinkerweg 23e in Hoevelaken. Het assortiment van Kringloop Hoevelaken bestaat onder andere uit boeken, elektronica, huis- en
inrichting, kleding, meubels, muziek en speelgoed. Kringloop Hoevelaken is geopend op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Kringloop Hoevelaken is ook te vinden op social media. Iedere week verschijnt er op Facebook een
update van het nieuwe assortiment aan spullen!

Dit waren de kringloopwinkels in Nijkerk!

Ben je enthousiast geworden? Neem dan snel een kijkje bij een van de kringloopparels die Nijkerk rijk is. Tevreden met je aankoop? Deel dan meteen leuke foto op je social media met de hashtag #lekkernijkerk. We kunnen niet wachten om je aankopen te zien!