Expositie ‘Foto’s van Suijk’

Datum en tijd

Van: donderdag 07 oktober om 00:00
Tot: zaterdag 16 juli om 00:00

Beschrijving

Expositie ‘De foto’s van Suijk’ (t/m 16 april 2022)

In de tijdelijke expositie ‘De foto’s van Suijk’ in Museum Nijkerk is het fotojournalistieke werk van fotograaf Suijk te zien. Gerrit Suijk nam in 1950 in Nijkerk de zaak van fotograaf Kappen over. Naast talloze portretten in de studio ging hij vaak op pad voor de Nijkerksche Courant en later voor ‘De Stad Nijkerk’, als er iets gebeurde dat vroeg om vastlegging op foto.
In de expositie is een selectie van 350 foto’s te zien uit de loopbaan van Gerrit Suijk en van zijn schoonzoon Jan van de Bunt, die samen met dochter Anja de zaak overnam. Aan de hand van foto’s van ontwikkelingen in de binnenstad, de bouw van de uitbreidingswijken, aanpassingen voor het toenemende verkeer en van de bedrijven en industrie, krijgt de bezoeker een beeld van de ontwikkeling van Nijkerk van de jaren ’50 tot de jaren ’90. Gerrit Suijk maakte niet alleen foto’s, maar filmde ook af en toe. Zo maakte hij memorabele beelden van de bouw van de Oranjebuurt, de aanleg van de verbinding van het Van Reenenpark met de Stationsweg, de asfaltering van het Vetkamp en de sloop van panden voor de verbreding van de Oosterstraat. De films zijn onderdeel van de expositie, zie ook www.museumnijkerk.nl.

Museum Nijkerk is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 13.30 – 16.30 uur en op zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur.

Nieuw: Spel ‘Journalisten en fotografen’ met foto’s van Suijk

Bij de expositie ‘De foto’s van Suijk’ in Museum Nijkerk is een leuk spel gemaakt voor zowel schoolklassen als bezoekers. Het spel ‘Journalisten en fotografen’ draait om een set van tien raadselkaarten met foto’s van fotograaf Suijk uit de periode 1950 – 1990. Met kleine groepjes (één persoon is spelleider) kunnen vragen en raadsels uit de geschiedenis van Nijkerk worden opgelost.

Dinsdag 17 mei namen Anja en Jan van de Bunt-Suijk en Maranke Pater (schrijfster) de eerste exemplaren van het spel in ontvangst. Heeft u zin om het spel te gebruiken? Het is te leen bij het museum, u kunt een reservering maken via [email protected]. Als u ook het museum bezoekt kunt u het spel gratis lenen. De expositie ‘De foto’s van Suijk’ is nog te zien t/m 16 juli 2022.

Foto:

Conservator Saskia van den Berg (rechts) geeft de eerste exemplaren van het spel ‘Journalisten en fotografen’ aan Anja en Jan van de Bunt-Suijk en Maranke Pater (links).

Foto: Theo Slijkerman, Museum Nijkerk

Contact

Locatie Nijkerk Centrum
Adres Venestraat 16 3861 BX Nijkerk
Telefoon 332457005
Email [email protected]
Website http://www.museumnijkerk.nl/

Deel deze activiteit


Terug naar activiteiten

© 2022 All rights reserved | Webdesign Perron18 | Ontwikkeling Embite Privacybeleid | Sitemap | Login