De leukste zomeractiviteiten in Nijkerk

3 augustus 2020

DOOR: KIMBERLY VAN KESTEREN

Geniet jij ook altijd zo van de zomer? Nijkerk is een mooie stad en is daarom in ieder seizoen prachtig. Persoonlijk vind ik dat de zomer in Nijkerk iets boven de andere seizoenen uitsteekt. Tijdens de warme zomerzon is er in Nijkerk veel te zien en te ondernemen. Lees dit artikel verder voor de leukste zomeractiviteiten in Nijkerk.

Zonnebaden op het strand

Wie vindt dit nou niet heerlijk? Op een prachtige zomerdag lekker chillen op het strand. En laat Nijkerk nou een super leuk strand in de buurt hebben! Het Erkermederstrand heeft het langste strand van Flevoland. Het is maar liefst 3 kilometer lang, afgewisseld met grasvelden. Perfect voor een frisse duik in het water, of om juist even op het strand een boekje te lezen. Het kan allemaal! Doe je liever iets actiefs op het strand? Ook dat is geen probleem hier! Het Erkermederstrand bezit een kinderboerderij, een pannakooi en een volleybalveld.

Ook voor hapjes en drankjes biedt het Erkermederstrand mogelijkheden. Er is een snackbar aanwezig, maar je kunt ook een drankje doen op het ruime terras!

Klik hier voor een overzicht van alle faciliteiten op het Erkermederstrand.

Zoek je het liever iets dichterbij? Nijkerk heeft ook een eigen strand, bij Nijkerk aan het Water! Je kunt hiervoor naar camperpark Nijkerk aan Zee. Klik hier voor meer informatie.

Ice, ice baby

IJs, misschien wel een van de leukste en lekkerste dingen aan de zomer?! Nijkerk bezit twee ijssalons met het heerlijkste (zelfgemaakte) ijs.

Coava is gevestigd op Verlaat 18, aan de rand van het Plein. Het ijs wordt hier bereid met verse weidemelk. De beste ingrediënten worden overal vandaan gehaald (maar met name uit de omgeving!) voor het beste ijs dat met liefde en passie is gemaakt!

IJscootje is gevestigd op Frieswijkstraat 2e. IJscootje maakt en verkoopt het unieke en eigenwijze Jersey ijs. Puur ijs van de melk van koeien die grazen op onze eigen polderbodem: Jersey koeien. Ben je benieuwd naar de smaken van IJscootje? Bekijk dan eens hun Instagram account, daar plaatsen ze regelmatig nieuwe smaakjes!

Hier krijg je toch lekkere trek van?

Hapjes en drankjes

Een terrasje pakken op een warme zonnige dag hoort bij de zomer. Nijkerk heeft een breed aanbod aan terrasjes in de zon of onder de parasol in de schaduw. Op onze website staat een overzicht van alle horecagelegenheden, klik hier om dit direct te bekijken.

Plein Nijkerk

Wandelen en fietsen

Lekker naar het buitengebied voor een beetje schaduw en verkoeling. Fietsen of wandelen, het kan allemaal in de prachtige omgeving van Nijkerk. Ontdek de Klompenpaden voor een heerlijke wandeling onder de bomen en door de groene weilanden. Of pak de fiets en fiets door de prachtige Arkemheen polder. Bekijk voor meer inspiratie onze blog over de mooiste wandel- en fietsroutes in Nijkerk.

Tip:

Neem een camera mee of je mobiel met camera. Er is zoveel moois te fotograferen hier, dat je daar geen spijt van zult krijgen!