Stoomgemaal Arkemheen

Natuurlijk veelzijdig
De polder Arkemheen is een onderdeel van het Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland (www.arkemheen-eemland.nl) en een Natura 2000-gebied. De smient, de kleine witte zwaan en de weidevogels worden hier extra beschermd. Het is een uniek natuurreservaat met broedplaatsen van vele soorten water- en weidevogels en een foerage- en overwinteringsgebied voor trekvogels.

Het bezoekerscentrum bevindt zich in de oude kolenloods van het stoomgemaal en heeft in 2016 een metamorfose ondergaan. De vaste tentoonstelling is ingericht door Waterschap Vallei en Veluwe, Vereniging van Natuurmonumenten, LTO Noord afdeling Veluwerand, Stichting BAO en de Stichting Stoomgemaal Arkemheen. Door de verrassende elementen krijgen de bezoekers, jong en oud een goed beeld van de unieke cultuurhistorische natuurwaarden van de polder Arkemheen. Er zijn speurtochten, een adembenemende fotowand, aaibare polderdieren, de dijkgraaf vertelt haar verhaal; er is van alles te beleven.

In het bezoekerscentrum vind je ook allerlei informatie over activiteiten in het Nationaal landschap Arkemheen-Eemland en op de Veluwe. Ook is hier koffie, thee, frisdrank met iets lekkers te verkrijgen.

Op de zolder van het bezoekerscentrum zijn wisselende tentoonstellingen te zien en vanaf hier heb je trouwens een schitterend uitzicht over de polder. Er is een vogelkijk raam met vogelkijkers om de polder te observeren. Door de vernatting zijn er nog nooit zoveel vogels gezien als de afgelopen twee jaar.

Een voorproefje

Contact

Zeedijk 6
3861 MD Nijkerk
Plan je route
  Bel: 0332457757
  Stuur een e-mail
  Bezoek de website
  Facebookpagina

Openingstijden

MaandagGesloten
Dinsdag10.00 - 16.00 uur
Woensdag10.00 - 16.00 uur
Donderdag10.00 - 16.00 uur
Vrijdag10.00 - 16.00 uur
Zaterdag10.00 - 13.00 uur
ZondagGesloten
Maaldagen 11.00 - 16.00 uur
LET OP! Openingstijden zijn van 1 april tot 1 oktober

Deel deze pagina


Terug naar overzicht

© 2021 All rights reserved | Webdesign Perron18 | Ontwikkeling Embite Privacybeleid | Sitemap | Login