Demis Roussos Museum

Bezoekersinformatie
Je waant je terug in de tijd. Het moment dat je binnenkomt in het 192 Demis Roussos Museum. Op de begane grond zijn er twee ruimtes die je meenemen langs het enorme succes van de beroemde Griekse zanger Demis Roussos; van zijn geboorte in Alexandrië, zijn periode in Athene waar hij Vangelis ontmoette, het succes met Aphrodite’s Child en zijn indrukwekkende solo carriére vanaf 1971. Je kunt zelf zijn vele clips afspelen en geniet verder van de sfeer die deze wereldartiest altijd uitstraalde.

Demis Roussos werd geboren in Egypte als zoon van Griekse ouders die alles verloren na de Suezcrisis in 1956 en daarop in 1961 naar Griekenland terugkeerden. In Griekenland was Roussos lid van een aantal groepen als The Idols, We Five, The Mini’s en The Papathanassiou Set. Na hun aankomst in Parijs op 23 maart 1968 omgedoopt door producer Lou Reizner in Aphrodite’s Child. Na het ontbinden van deze groep begon Roussos in 1971 een solocarrière.

Hij is als gast te horen op een aantal albums van Vangelis, een van de bandleden van Aphrodite’s Child, waaronder Blade Runner.
Zijn solocarrière vertoonde een piek in de jaren zeventig met een aantal hits waarvan de singles My Friend the Wind en Forever And Ever (1973) hoog genoteerd stonden in verschillende landen. In december 1973 had hij in Nederland een nummer 1-hit met Schönes Mädchen aus Arcadia. In de jaren 80 begon zijn come-back in Nederland met ‘Island Of Love’, waarna nog grote hits volgden in Frankrijk Quand Je T’aime en On Écrit Sur Les Murs. Roussos overleed op 25 januari 2015 in het Ygeia Hospitaal in Athene. Demis maakt zijn platen vanaf 1986 voor het Nederlandse platenlabel BR Music en verbleef daardoor vaak in Nijkerk.

Het 192 Demis Roussos Museum is op 15 juni 2016 officieel geopend door zijn eigen kinderen, Cyril en Emily.

Het museum is te vinden aan de Oude Barneveldseweg 65/B te Nijkerk, Nederland. Entree is € 8,50 per persoon. Voor meer informatie over het museum en het online kopen van kaartjes, klik hier.

Oude Barneveldseweg 65B
3862 PS Nijkerk