Museum 192TV

Bezoekersinformatie
Op de eerste verdieping waan je je terug in de periode 1960 -1974, de periode waar de popmuziek eigenlijk ontstaan is en waar je elke dag ook van kunt genieten via 192TV.
De eerste ruimte is een algemene ruimte met aandacht voor alle zeezenders, daarna is er een kamer die de beginperiode van Radio Veronica laat zien, met daarin de originele apparatuur uit de Zeedijk studio. Een Top 40 kamer, een ‘Summer of Love’ ruimte en een speciale kamer ‘Golden Years of Dutch Popmusic’, waarin de invloed van Radio Veronica in het succes van bands als The George Baker Selection, Golden Earring(s), Cats, Tee-Set, Shocking Blue, Focus e.a. wordt uitgelegd.
Vervolgens een speciale kamer waarin de originele studio van Laapershoek is opgesteld en verder de periode 1970-1974 wordt uitgebeeld, ‘Veronica blijft, als U dat wilt’.
De laatste kamer laat de emoties zien en horen van het laatste uur, incl. een Philips tv waar je nog eens beelden kunt terugkijken van het laatste uur.

Daarnaast is er ook een filmzaaltje waar je allerlei beelden van de zeezenders kunt bekijken.

Oude Barneveldseweg 65B
3862 PS Nijkerk
Plan je route
  Bel: 0621538191