Zaterdagmiddagmuziek “Zang en muziek uit verleden tot heden”

Datum en tijd

Van: zaterdag 09 november om 16:00

Beschrijving

In de serie zaterdagmiddagmuziek wordt op zaterdag 9 november alweer het laatste concert van dit jaar gehouden in De Fontein te Nijkerk. Samen met het Voci Vocal Ensemble, onder leiding van Rineke de Wit, brengt Bram Brandemann een gevarieerd programma ten gehore. Het thema: zang en muziek uit verleden tot heden. Bram speelt tevens solo op het orgel. Ook zal hij Rineke begeleiden als zij solo zingt.

Bram Brandemann (*1969) studeerde, voordat hij naar het conservatorium ging, orgel en muziektheorie bij Jaap Zwart. Aan het Utrechts Conservatorium ontving hij zijn opleiding bij Theo Teunissen en vooral bij Reitze Smits. Hij behaalde zijn diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus in 1994 en 1996. Tijdens deze studie ontving hij een beurs om zich verder te verdiepen in de Frans-romantische en impressionistische muziek aan het Conservatoire de Toulouse. Ook studeerde hij hoofdvak Beiaard aan de Utrechtse Hogeschool voor de kunsten bij Todd fair en Bernard Winsemius. Verder behaalde hij -bij o.a. dr. Arie Eikelboom- zijn diploma kerkelijk orgelspel bij Hogeschool IDE. Sinds 2013 is Bram Brandemann als organist verbonden aan de Wilhelminakerk in Bussum, waar hij het grote en karakteristieke Flentrop-orgel bespeelt. Ook is hij sinds 2016 organist van het beroemde Hinsz-orgel in de Buitenkerk van Kampen. Bram Brandemann is sinds eind 2013 bezig met het opnemen van al Bachs orgelwerken. Het is een omvangrijk traject met ongeveer 270 orgelwerken die vrij online te beluisteren zullen zijn. Hij maakte verschillende CD-opnamen, waarvan de serie ‘Rondom’ het meest actueel is. Daarop is muziek te beluisteren rondom het kerkelijk jaar. Zijn CD’s werden zonder uitzondering zeer positief beoordeeld in de pers.

Voci Vocal is een jong en enthousiast kamerkoor dat een breed georiënteerd repertoire ten gehore brengt, met uitstapjes naar alle stijlen. De nadruk ligt op de kerkmuziek van alle tijden.
Regelmatig werkt Voci Vocal mee aan concerten en uitvoeringen.

Het concert in de kerk aan de ds Kuypersstraat 2 begint om 16.00uur. De kerk is open vanaf 15.30 uur. De toegangsprijs € 8,00 incl. een consumptie. Tot en met 14 jaar is de toegang gratis.

Contact

LocatieNijkerk
AdresDominee Kuypersstraat 2 Nijkerk
Emailzaterdagmiddagconcert@gmail.com

Deel deze activiteit


Terug naar activiteiten

© 2019 All rights reserved | Webdesign Perron18 Nijkerk Privacybeleid | Sitemap | Login