Zaterdagmiddagmuziek met een klassiek concert met orkest en orgel.

Van: zaterdag 14 januari om 16:00

In de serie Zaterdagmiddagmuziek is op 14 januari een klassiek concert met orkest en orgel. Uitvoerenden zijn het instrumentaal ensemble Filomusica o.l.v. Martien van der Zwan.
Het programma bestaat uit muziek van Händel, Mozart, Mendelssohn, Bartók, Schumann en Rheinberger. Het orkest speelt een aantal werken zelfstandig, maar ook in samenspel met orgel, bijv. bij de muziek van Händel, Mozart en Rheinberger. Op orgel speelt Martien van der Zwan als solist muziek van Mendelssohn en Schumann. Van Rheinberger wordt uitgevoerd de Finale uit het Konzert für Orgel, Streichorchester und 3 Hörner, Opus 137.
Het ensemble Filomusica is een instrumentaal (amateur-)ensemble dat in 1994 is opgericht. Het bestaat uit 18 personen en heeft een bezetting van eerste en tweede violen, altviolen, celli, blokfluit, fluiten, hobo en klarinetten. Het ensemble heeft veel ervaring in het begeleiden van koren. Daarnaast brengt Filomusica ook puur instrumentale muziek ten gehore, zoals klassieke muziek (van barok tot romantiek). De musici staan onder de enthousiaste leiding van Martien van der Zwan.

Martien van der Zwan studeerde orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij
Arie. J. Keijzer en Bas de Vroome met als bijvakken piano en zang. Improvisatielessen
voor orgel volgde hij bij de Gorinchemse musicus Jan Bonefaas.

Daarnaast studeerde hij af voor de opleiding schoolmuziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.
Momenteel is hij dirigent van jongerenkoor Heman en kleinkoor Kol-Sjariem. Daarnaast van het instrumentaal ensemble Filomusica. Samen met Leander van der Steen geeft hij leiding aan het instrumentaal ensemble Parlando.

Hij is parttime muziekdocent aan de Gomarus scholengemeenschap te Gorinchem.
Als organist is hij verbonden aan de Grote Kerk te IJsselstein en de Chr. Ger. Kerk te Rijnsaterwoude. Hij werkt als dirigent en begeleider jaarlijks mee aan een groot aantal concerten en cd-opnames.
Verder componeert hij werken voor piano, ensemble, gemengd koor en orge
Het concert begint om 16.00 uur. De kerk is open vanaf 15.30 uur. De toegangsprijs is € 8,00, inclusief een consumptie. Voor kinderen tot en met 14 jaar is de toegang gratis. Na afloop van het concert is er koffie, thee of frisdrank.

Locatie Nijkerk
Adres Dominee Kuypersstraat 2 Nijkerk
Email [email protected]

© 2023 All rights reserved | Webdesign Perron18 | Ontwikkeling Embite Privacybeleid | Sitemap | Login