zaterdagmiddagmuziek met Andre Knevel en Liselotte Rokyta met leerlingen

Datum en tijd

Van: zaterdag 27 augustus om 16:00

Beschrijving

Op zaterdagmiddag 27 augustus zal Andre Knevel, met een extra concert in onze serie, dan eindelijk zijn 50 jarig organisten jubileum komen vieren. Dit wil hij doen op het mooie Skrable orgel in De Fontein te Nijkerk samen met Liselotte Rokyta en een aantal leerlingen van haar op verschillende panfluiten.

Het concert in De Fontein aan de ds Kuypersstraat 2 begint om 16.00uur. De kerk is open vanaf 15.30 uur.
De toegangsprijs € 8,00. Tot en met 14 jaar is de toegang gratis.

André Knevel
Toen André 8 jaar oud was kreeg hij zijn eerste orgel- en pianolessen. Zijn leraren waren o.a. dr. J.A.M.van Stokkum, Rutger van Mazijk en Willem Hendrik Zwart. André gaf zijn eerste officiële orgelconcert toen hij 19 jaar oud was. In 1975 emigreerde hij naar Canada Ontario, waar hij in St. Catharines kerkorganist is. Op uitnodiging bespeelde hij diverse Franse orgels o.a. in de St. Eustache, de Sacre-Coeur en de Kathedraal in Sens.
Als veel gevraagd organist is hij jaarlijks op zomertournee in Nederland en Duitsland voor het geven van 30 tot 40 concerten. Door zijn muzikale begaafdheid is André een begrip op de Europese en Noord Amerikaanse orgelbank geworden. Hij is ook een veel gevraagd begeleider van koren en solisten. Dit jaar doet Andre zijn in 2020 uitgestelde toernee om zijn 50 jarige jubileum als concert organist te herdenken.

Liselotte Rokyta
Na een twee jaar durende opleiding bij Damian Luca studeerde Liselotte panfluit aan het Conservatorium te Hilversum en aan Hoge School der Kunsten te Amsterdam bij de internationaal vermaarde panfluitist Nicolae Pîrvu. Ze is regelmatig in Roemenië geweest om zich de authentieke speelmanier eigen te maken. Liselotte geldt als een van de meest belangrijke niet-roemeense panfluitisten die de kunstige Roemeense stijl beheerst.
Liselotte heeft een samenwerkingsverband met André Knevel met wie ze jaarlijks zo’n 50 concerten in Nederland, Canada en de USA geeft. In Europa werkt Liselotte al jaren met de bekende organisten Martin Mans (Nederland) en Jaroslav Tuma (Tsjechië). Naast een uitgebreide lespraktijk geeft zij concerten in Tsjechië, Slowakije, Duitsland, Zwitserland en Zuid-Afrika.

Contact

Locatie Nijkerk
Adres Dominee Kuypersstraat 2 Nijkerk
Email [email protected]

Deel deze activiteit


Terug naar activiteiten

© 2023 All rights reserved | Webdesign Perron18 | Ontwikkeling Embite Privacybeleid | Sitemap | Login