Zaterdagmiddagmuziek De Fontein Nijkerk met orgel en panfluit

Datum en tijd

Van: zaterdag 13 november om 16:00

Beschrijving

Zaterdagmiddag 13 november is er weer een concert dat verzorgt word door de
zaterdagmiddagmuziekcommissie. We mogen dit keer de bekende organist Evert van de Veen op het orgel en de panfluitist Leon Koppelman welkom heten. Zij hebben een feestelijk programma voor ons samengesteld en zullen alles uit de kast halen om ons een mooi concert aan te bieden.
Het concert in de kerk aan de ds Kuypersstraat 2 begint om 16.00uur. De kerk is open vanaf 15.30 uur.
De toegangsprijs € 8,00. Tot en met 14 jaar is de toegang gratis.
U kunt zich opgeven via mail: [email protected] of voor aanvang van het concert.

Evert van de Veen (1963)
Evert van de Veen ontving zijn eerste orgellessen van zijn oom Evert van de Kamp. Hierna kreeg hij les van John Propitius in de Oude kerk te Barneveld die hem voorbereidde op een studie aan het Conservatorium.
Vervolgens studeerde Evert het hoofdvak orgel bij Theo Teunissen aan het Utrechts conservatorium. Het bijvak piano studeerde hij bij Ans Verbeek.
Evert heeft een uitgebreide lespraktijk van orgel en pianoleerlingen.
Als organist is hij verbonden aan de Gereformeerde kerk in zijn woonplaats Voorthuizen en aan de Hervormde kerk (PKN) te Putten waar hij o.a. het Bätz orgel in de Oude kerk bespeelt.
Het spelen van kerkdiensten, in het bijzonder de begeleiding van de samenzang, beschouwt hij als het mooiste aspect van zijn vak.
Als dirigent is hij werkzaam bij koren in Putten, Staphorst, Ederveen, Elspeet en Doorn.
Er zijn CD’s van hem verschenen waarop hij orgels bespeelt in Nederland, maar ook in Duitsland, België en Frankrijk.
Evert geeft jaarlijks vele orgelconcerten in Nederland
Maar ook in het buitenland is hij geen onbekende. Zo gaf hij concerten in Duitsland, Hongarije, België en Australië.
Voor meer info: Zie www.evertvandeveen.nl

LEON KOPPELMAN (1986)

Leon Koppelman (1986) begon op 11-jarige leeftijd zijn panfluitstudie bij Gerard Rijken van Olst aan de muziekschool te Almelo. Op 17-jarige leeftijd behaalde hij zijn D-diploma cum laude, waarna hij verder studeerde bij Gerard Rijken van Olst en de bekende Roemeense panfluitist Nicolae Pîrvu. Ook volgde hij lessen bij Matthijs Koene, hoofdvakdocent panfluit aan het Conservatorium van Amsterdam. Leon bespeelt diverse panfluiten, waarvan de sopraan-altpanfluit de meest gehanteerde panfluit is. Deze panfluit kenmerkt zich door een goede hanteerbaarheid en is daardoor het meest geschikt voor snellere muziekstukken. De andere panfluiten (zoals de tenor-, bas- en contrabaspanfluit) zijn groter en hebben een lager bereik. Al zijn panfluiten zijn gebouwd in Roemenië door de befaamde panfluitbouwer Ion Preda en worden gekenmerkt door een warme, krachtige en heldere klank. Leon verleent regelmatig zijn medewerking aan concerten met koren en met andere instrumentalisten. Daarnaast heeft hij verschillende cd’s op zijn naam staan waaronder de cd’s ‘Tricolore’ (volume 1, 2 en 3), ‘Take Five’ (volume 1, 2 en Wintertime), ‘Psalmen’ (deel 1 en 2) en ‘Leon in Concert’ (volume I, II, III en IV) en werkt hij regelmatig mee aan koor- en live cd-opnames. Naast zijn baan (in de bouw en installatie branche) heeft Leon een muzieklespraktijk in Vriezenveen. Meer informatie is te vinden op www.leonkoppelman.n

Contact

Locatie Nijkerk
Adres Dominee Kuypersstraat 2 Nijkerk
Email [email protected]

Deel deze activiteit


Terug naar activiteiten

© 2023 All rights reserved | Webdesign Perron18 | Ontwikkeling Embite Privacybeleid | Sitemap | Login