Zaterdagmiddag muziek De Fontein Nijkerk met Wouter Harbers en Gert van Hoef

Van: zaterdag 10 september om 16:00

Orgeltalent Gert van Hoef en pianist Wouter Harbers geven samen een concert in De Fontein te Nijkerk!
Ze werkten hier al eerder samen, en omdat het publiek daar destijds razend enthousiast over was, komen ze zaterdagmiddag 10 september opnieuw naar Nijkerk, om hier een feestje te bouwen op orgel en vleugel!

Het concert in De Fontein aan de ds Kuypersstraat 2 begint om 16.00uur. De kerk is open vanaf 15.30 uur.
De toegangsprijs € 8,00. Tot en met 14 jaar is de toegang gratis.

Gert van Hoef is op 17 juni 1994 geboren in Barneveld.
In juni 2008 ontving hij zijn eerste orgellessen van mevrouw Daamen, organiste en koorbegeleidster in Barneveld. Reeds in januari 2009 deed Gert mee aan het Interclassicmusic Orgelconcours bij Johannus Orgelbouw in Ede. Tot ieders verrassing drong hij meteen door naar de finale van het concours die gehouden werd op de familiedagen te Hardenberg. Daar behaalde hij de 1e prijs in zijn leeftijd- en muziekcategorie.
In januari 2010 ontving hij zijn eerste orgelles bij de bekende Voorthuizense concertorganist Evert van de Veen. In de anderhalf jaar dat hij les kreeg van Evert van de Veen kwam zijn muzikaliteit tot bloei en ontwikkelde hij zijn repertoire zowel in de breedte als in de diepte.
In juni 2010 werd hij benoemd tot organist in de kerk van de Hervormde gemeente te Voorthuizen. In augustus 2010 won hij het Feike Asma concours bij Johannus Orgelbouw. In 2011 werd hij tweede op hetzelfde concours. Sinds september 2011 kreeg Gert orgellessen van de Amersfoortse organist Herman van Vliet, als voorbereiding op zijn conservatoriumstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Na op 1 juli zijn toelatingsexamen te hebben gedaan, studeerde Gert sinds september 2013 hoofdvak orgel bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij ontving zijn orgellessen in de Westerkerk te Amsterdam. Als bijvak kreeg Gert pianolessen van Wim Voogd. Ook hebben twee jaar lang privélessen muziektheorie door de Nederlands/Italiaanse operadirigent Giacomo Formentini zijn vruchten afgeworpen, daar Gert al in zijn eerste jaar examen kon doen in het vak Solfège leerjaar 1 en 2 met als eindcijfer een 9.8. Op 27 juni 2015 wint Gert het Govert van Wijn Orgelconcours, dat jaarlijks plaatsvindt in de Grote Kerk te Maassluis. Op 21 juni 2017 heeft Gert eindexamen gedaan op het majestueuze Müller-orgel in de St. Bavo te Haarlem. Dit betreft het eindexamen orgel voor zijn ‘Bachelor’ diploma in muziek (orgel). De jury was zeer onder de indruk en kende hem een score toe van 8,5 punten (uit 10).

Mijn naam is Wouter Harbers, ik ben pianist en het is mijn passie om pianomuziek te delen met een breed publiek.
Van jongs af wilde ik de muziek in. Als mijn opa of broer orgel speelden stond ik met kippenvel te luisteren en besloot ik ‘later’ beroepsorganist te worden. Vanaf mijn negende volgde ik orgelles en op mijn zeventiende werd ik kerkorganist. Liefst zou ik na de HAVO gelijk naar het Conservatorium zijn gegaan maar mijn ouders adviseerden me eerst een opleiding te volgen waar de kans op een ‘betaalde boterham’ groter zou zijn: dat werd de PABO. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan: tijdens mijn tweede studiejaar op de PABO richtte ik samen met twee vrienden een projectkoor op dat ik zelf dirigeerde. Binnen een jaar voerden we een Cantate van Bach en de eerste helft van de Messiah van Händel uit: een onvergetelijke ervaring…
Intussen verkende ik de piano, en in 2005 gaf ik mijn eerste recital. Vanaf 2008 stond ik deeltijd voor de klas, maar daarnaast bleef ik actief in de muziek, met als hoogtepunt een cd-opname en een tournee als liedbegeleider op de piano. Vanaf 2009 studeerde ik deeltijd koordirectie aan Hogeschool IDE, een privéopleiding van Joop Schets. Gaandeweg ontdekte ik echter dat mijn liefde voor de piano groter was. In 2010 stopte ik met de opleiding koordirectie en in 2011 deed ik mee aan een pianoconcours om te kijken of er een carrière als pianist in zou zitten. Ik won het EMG-concours en vanaf dat moment ging het snel.

In 2012 mocht ik een piano-cd opnemen. Daarop volgden uitnodigingen voor concerten, met als hoogtepunt een optreden in het Beatrixtheater te Utrecht voor ruim 1800 jongeren, diverse ministers en premier Mark Rutte. In 2013 debuteerde ik op radio en tv. Met diverse orkesten speelde ik o.a. Klavierconcerten van Bach, Haydns Pianoconcert in D, Beethovens Vierde Pianoconcert en Chopins Eerste Pianoconcert. Daarnaast startte in 2013 mijn eerste eigen concertserie in Zeist.
Gaandeweg kon ik mijn baan in het onderwijs afbouwen en sinds 2014 ben ik fulltime pianist, met jaarlijks bijna 100 concerten. Daarnaast dirigeer ik drie koren: Vocaal Ensemble Lobet den Herrn te Bodegraven, Kerkkoor Driebergen en Jongerenkoor Sjamacha te Ede. In de regio Utrecht speel ik in vier kerken en in mijn woonplaats Zeist heb ik twee vaste concertseries: zes avondvullende concerten in de Broedergemeente en maandelijks een koffieconcert in het Torenlaan Theater.
Mijn muzikale ontwikkeling heb ik te danken aan de volgende docenten: Bernhard Touwen en Olga Malkina (piano), Patrick van der Linden en Joop Schets (koordirectie), Arend-Jan van de Kettelarij, Dick Sanderman en Peter Eilander (orgel). Daarnaast volgde ik masterclasses bij Gerard de Wit en Wibi Soerjadi. In 2018 mocht ik deelnemen aan de mastercourse van het Internationaal Liedfestival Zeist: samen met bariton Rutger van Oeveren werd ik een week gecoacht door internationaal bekende musici waaronder Elly Ameling en Julius Drake.

Locatie Nijkerk
Adres Dominee Kuypersstraat 2 Nijkerk
Email [email protected]

© 2022 All rights reserved | Webdesign Perron18 | Ontwikkeling Embite Privacybeleid | Sitemap | Login