Wielerronde van Hoevelaken

Datum en tijd

Van: zaterdag 17 september om 13:00

Beschrijving

Roemruchte Wielerronde van Hoevelaken weer terug! Oude tijden herleven op 17 september 2022.

De jongeren zal het waarschijnlijk weinig zeggen, maar voor de ouderen is het pure nostalgie. We hebben het hier over de Klaverblad Wielerronde van Hoevelaken, waar met name de ouderen met ongelooflijk veel weemoed aan terugdenken. Want wat was het een mooi spektakel, met name toen echte profwielrenners en tal van bekende Nederlanders op het netvlies verschenen, het hele dorp liep er warm voor.                                                                                                                                                                                                                                          Voor impressie van de Wielerronde van Hoevelaken uit de jaren 80, zie hier.

Al die enthousiaste verhalen inspireerden de broers Gijsbert-Jan van de Pol (Bouwbedrijf Schoonderbeek) en Gerhard van de Pol (Broekhuis Groep) om te kijken of er genoeg animo is om de legendarische Klaverbladronde weer nieuw leven in te blazen en terug te laten komen in het dorp.

Steeds vaker kwam in onze sociale omgeving de Ronde van Hoevelaken ter sprake en het viel ons op dat er nog steeds met zoveel passie over deze nostalgische ronde gesproken werd. Dat vraagt toch eigenlijk om een vervolg, was de logische gedachte die op een gegeven moment bij ons opkwam. Kunnen wij de Wielerronde van Hoevelaken weer leven inblazen? Een sportief en gezellig feest voor en door Hoevelaken”.

Op het moment van plaatsing zijn de begintijden nog niet bekend. We gaan uit van het begin van de middag. Kom regelmatig terug voor updates. 

Contact

Locatie Hoevelaken
Website http://www.wveemland.nl/wielerrondevanhoevelaken

Deel deze activiteit


Terug naar activiteiten

© 2023 All rights reserved | Webdesign Perron18 | Ontwikkeling Embite Privacybeleid | Sitemap | Login