Wandeling door schitterende Schammer, nieuwe natuur

Datum en tijd

Van: zondag 01 september om 13:45

Beschrijving

Van oudsher is de Schammer, gelegen naast de A28 en tussen Amersfoort en Leusden, een gebied dat vaak (deels) onder water liep. Geen wonder, want een groot deel van de vijftig tot zestig beekjes en beken van de Gelderse Vallei voeren hun water af via het Valleikanaal en de Eem. Vanuit de visie ‘Venster op de Vallei’ werd de Schammer daarom aangewezen en ingericht als waterbergingsgebied.
Daarnaast heeft Utrechts Landschap van de Schammer een prachtig natuurgebied gemaakt, waar veel ruimte is voor vogels en allerlei planten. Het is dan ook goed toeven in dit gebied.
Tijdens de wandeling door de Schammer vertellen gidsen van het Utrechts Landschap over de betekenis van dit nieuwe natuurgebied: water bergen, recreëren en natuur beleven.
We verzamelen vanaf 13.45 uur bij de parkeerplaats Mixed Hockey Club Leusden, De Schammersteeg 2, 3835 PT Stoutenburg (Leusden)
De wandeling begint om 14.00 uur en duurt ca. twee uur. U hoeft zich niet aan te melden en deelname is gratis. De wandeling is niet geschikt voor rolstoelgebruikers. Honden kunnen niet mee.

Genoeg te beleven dus, u bent van harte welkom.

Deel deze activiteit


Terug naar activiteiten

© 2019 All rights reserved | Webdesign Perron18 Nijkerk Privacybeleid | Sitemap | Login