VUN Special: Muzieklezing Peter en de Wolf

Datum en tijd

Van: zaterdag 15 oktober om 14:00
Tot: zaterdag 15 oktober om 16:00

Beschrijving

Een lezing voor het hele gezin!
Peter en de wolf is een muzikaal sprookje van de Russische componist Sergej Prokofjev (1891-1953) voor spreekstem en orkest. Het stuk ging in 1936 in Moskou in première en is wereldwijd zeer succesvol geworden.

Prokofjev schreef het stuk in opdracht van een jeugdtheater in Moskou. De muziek moest simpel en verstaanbaar zijn, en dus aantrekkelijk voor kinderen, maar ook voor communistische idealisten. Prokofjev, wonderkind en enfant terrible, heeft het stuk wellicht geschreven met een spottende ondertoon. Desalniettemin is het een groot succes geworden en heeft het inmiddels de status van klassieker voor jong en oud.

Het verhaal
Peter woont bij zijn grootvader. Op een dag besluit hij stiekem de tuin uit te sluipen, naar het bos. Daar komt hij de leukste dieren tegen: een vogel, een eend en een kat. Maar als opa erachter komt dat Peter zomaar weg is gelopen, wordt opa heel boos. Wat nou als de grote boze wolf Peter gevonden had? Maar Peter is niet bang voor de wolf en gaat toch weer het bos in… Een avontuur volgt waar Peter en zijn nieuwe dierenvriendjes een list moeten bedenken om aan de wolf te ontsnappen.  Peter, grootvader, de jagers en de dieren hebben allemaal een eigen instrument en melodie in dit verhaal,

 

Meer informatie of aanmelden: www.lerenisvun.nl

Prijs € 8,50 p.p.

Contact

Locatie Nijkerk
Adres Frieswijkstraat 99 Nijkerk
Telefoon 0622372119
Email [email protected]
Website https://www.lerenisvun.nl

Deel deze activiteit


Terug naar activiteiten

© 2023 All rights reserved | Webdesign Perron18 | Ontwikkeling Embite Privacybeleid | Sitemap | Login