VUN Lezing: 100 jaar Toetanchamon

Datum en tijd

Van: maandag 14 november om 19:30
Tot: maandag 14 november om 21:30

Beschrijving

Op 4 november 1922 stuitte de Britse archeoloog Howard Carter in de Vallei der Koningen op het graf van farao Toetanchamon. Op 26 november 2022 werd het graf geopend. Het graf lag zo vol met schatten, dat het Carter 10 jaar kostte om het leeg te halen.

Toetanchamon leefde in de veertiende eeuw v.Chr. en werd als negenjarig jongetje op de Egyptische troon gezet. Egypte was in die tijd één van de machtigste landen van het Middellandse Zeegebied. Toetanchamon werd geboren in een familie, die al 200 jaar over Egypte heerste. Er werden regenten aangesteld, die het land in zijn naam bestuurden.

In het tiende jaar van zijn regering stierf Toetanchamon. Hij werd met alles wat hij in het hiernamaals nodig had begraven: voedsel, drank, sieraden, bedden, kleding etc.. Kort na de begrafenis drongen rovers het graf binnen en namen een deel van de gouden sieraden mee. De rovers konden hun karwei niet afmaken, omdat ze gestoord werden. Het graf werd opnieuw verzegeld en daarna vergeten. Ruim 3500 jaar later ontdekte Howard Carter het graf van deze vergeten farao: het is het enige koningsgraf in Egypte dat zo goed bewaard is gebleven.

In de lezing wordt verteld, wat we weten van het leven van deze jonggestorven farao en zijn rijke graf.

Prijs: € 8,50 p.p.
Aanmelden via www.lerenisvun.nl wordt zeer op prijs gesteld.
Een kaartje aan de deur kopen op de avond zelf is mogelijk (vol = vol)/. Betalen kan alleen met pin.

Contact

Locatie Nijkerk
Adres Frieswijkstraat 99 Nijkerk
Telefoon 0622372119
Email [email protected]
Website https://www.lerenisvun.nl

Deel deze activiteit


Terug naar activiteiten

© 2023 All rights reserved | Webdesign Perron18 | Ontwikkeling Embite Privacybeleid | Sitemap | Login