Vrijheid zit vast van binnen

Van: vrijdag 06 maart om 20:00

Avondvullend toneelstuk van toneelgroep Het Gebeuren uit Hoevelaken. Thema: Wat betekent vrij zijn voor wie anno nu onder druk staat, en wat heeft dat te maken met vrij zijn anno toen? Daarover gaat het stuk dat is geschreven door Mirjam Bosveld.

Vijfenzeventig jaar geleden werd ons land bevrijd door de Canadezen. Coosje Goudsmit was er  destijds bij en vierde uitbundig haar herwonnen vrijheid. Nu, een mensenleven verder, heeft het verleden haar ingehaald en beleeft ze met regelmaat weer de angst van de bezetting van toen.

Samen met nog zeven andere mensen is ze haar vrijheid in letterlijke en figuurlijke zin kwijt. Allemaal op verschillende manieren en om verschillende redenen vastgelopen in hun hoofd, hebben deze mensen voor kortere of langere tijd hun vrijheid opgegeven om zich te laten behandelen op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis. Want daar werken mensen die je kunnen bevrijden. Van angsten, van wanen, van stoornissen, van obsessies, van demonen. En daar ongetwijfeld zelf vrij van zijn. Dat zou je denken toch?

‘Vrijheid zit vast van binnen’ volgt twee dagen in het leven van een groep patiënten en medewerkers op de PAAZ. Het is een tragi-komedie die de vraag oproept wat vrijheid nu daadwerkelijk is en laat zien dat de scheidslijn tussen vrij zijn en vast zitten soms flinterdun is.

Kosten: € 10,- (kinderen t/m 12 jaar en 65+: €7,50, donateurs: €6,00). Kaartverkoop: Bruna Hoevelaken en bij Het Gebeuren.

LocatieHoevelaken
AdresDe Brink 10 Hoevelaken
Websitehttps://gemeentenijkerkviertvrijheid.nl/evenement/toneel-vrijheid-zit-vast-van-binnen/