Veluwewandeltocht

Van: zaterdag 29 mei om 07:30
Tot: zaterdag 29 mei om 17:00

De Veluwe Wandeltocht van Nijkerk: al ruim 60 jaar een traditie. De eerste Veluwe Wandeltocht werd in 1956 georganiseerd door sportleraar Aart van Koot. Gedurende 50 jaar was hij, samen met zijn familie, de drijvende kracht achter dit evenement. Sinds 2009 is de organisatie in handen van bestuur en vrijwilligers van de Stichting Veluwewandeltocht Nijkerk.  Achter de schermen start het bestuur, samen met vrijwilligers, al in november van het jaar ervoor met alle voorbereidingen. Van promotiekaarten, verkennen van de parkoersen, vermelding in de landelijke wandelboekjes, aanschrijven van alle scholen en verenigingen, benaderen vrijwilligers (zo’n 80!) tot het maken van een veiligheidsplan. En zo werken we toe naar de dag van het evenement zelf. Deze is elk jaar op de 3e of 4e zaterdag in mei. Dan verandert het centrum van Nijkerk in een bruisend geheel van muziek en wandelaars, jong en oud en soms met drie generaties tegelijk!

Nijkerk heeft een prachtige en diverse omgeving. Daarom kiezen we – met uitzondering van de 5 en 10 km afstand – steeds weer voor nieuwe, verrassende routes.

Locatie Buitengebied
Adres Nachtegaalsteeg 1 Nijkerk