Uniek Kerstconcert met KLM-orkest

Datum en tijd

Van: zaterdag 15 december om 16:00
Tot: zaterdag 15 december om 00:00

Beschrijving

PERSBERICHT

Uniek Kerstconcert met KLM-orkest

Op zaterdagmiddag 15 december geeft het groot Voice Company Koor een uniek kerstconcert in de Kruiskerk, Venestraat 44 in Nijkerk, aanvang 16.00 uur. Het meesterwerk “Messa di Gloria” van de Italiaanse componist Giacomo Puccini kan dan beluisterd worden. Vanwege de moeilijkheidsgraad wordt dit werk in Nederland zelden uitgevoerd.
Uniek ook vanwege de samenwerking met het KLM Symfonie Orkest “Airchestra”.
En helemaal uniek vanwege de algehele leiding door gastdirigent Johan Olof; hij is de kleinzoon van de beroemde violist Theo Olof.
Aan dit concert werken tevens mee de tenor Michel Giesen, bariton Jan Carpentier en het Voice Company Kleinkoor.

Het concert zal geheel in kerstsfeer zijn en opent daarom met de Christmas Carol voor koor “In the bleak midwinter”, in Engeland uitgeroepen tot de mooiste carol ooit.
Dan stelt het orkest zich voor met een kort instrumentaal stuk, waarna het hoofdwerk, de Messa di Gloria, wordt uitgevoerd. De uiterst jonge componist Puccini schreef dit stuk als afstudeeropdracht vanwege zijn conservatoriumopleiding. Geopend wordt met een ontwapenend Kyrië, gevolgd door een zeer uitgebreid Gloria. Hierin komt een tenorsolo voor die dermate moeilijk is, dat de meeste solisten de hoogste tonen alleen met kracht kunnen produceren, wat juist minder mooi is; solist Michel Giesen beheerst de techniek om deze hoge tonen subtiel te benaderen. Ook het derde deel Credo is een langer deel, waarin de solo voor bariton Jan Carpentier voorkomt. Bijzonder aan deze solist is, dat hij naast zijn professionele zangloopbaan ook in de lucht werkt voor onze Nederlandse luchtvaartmaatschappij. De Messa di Gloria wordt besloten door de korte delen Sanctus en Agnus Deï, waarin beide solisten nog eens te horen zijn.
Het concert wordt feestelijk in kerstsfeer besloten met de uitvoering van “Christmas Day” van Gustav Holst. Hierbij zijn allerlei bekende kerstliederen te horen waarbij alle concertdeelnemers nog een keer te horen zijn. Een waardige gezamenlijke afsluiting.

Het KLM Symfonie Orkest bestaat hoofdzakelijk uit instrumentalisten die voor de luchtvaartmaatschappij werken, vaak in de lucht. Omdat de spelers constant op reis zijn, is regelmatig repeteren een grote uitdaging. Toch is het dirigent Johan Olof gelukt om als vaste dirigent dit orkest op hoog niveau te laten spelen.
Het Groot Voice Company Koor van Robert Bakker (die zelf als bas in het koor gaat meezingen) behoeft in deze regio nauwelijks introductie. Enkele weken geleden nog stond het koor op het podium van de Berlijnse Mercedes-Benz Arena vanwege honderd jaar einde Eerste Wereldoorlog; op 21 januari a.s. staat het koor voor de tweede keer op de planken van de beroemde Carnegie Hall in New York.
Vanwege de klankeffecten wordt tijdens het kerstconcert ook gebruik gemaakt van een kleinkoor.

Bestellen van een concertticket is heel eenvoudig en snel. Online kaarten zijn verkrijgbaar via www.hetvoicecompanykoor.nl/concerten-2018. Maar ze kunnen ook gewoon aan de deur gekocht worden. De toegangsprijs bedraagt 17 euro; kinderen t/m 12 jaar betalen 12,50 euro.

Samenvattend: Zaterdagmiddag 15 december om 16.00 uur: Uitvoering “Messa di Gloria” van Puccini in de Kruiskerk, Venestraat 44 in Nijkerk. Geniet van anderhalf uur prachtige muziek in kerstsfeer.

Wijngaard 17 8212 CB Lelystad Tel.: 0320 – 244 202

Contact

LocatieNijkerk
AdresSchulpkamp 99 Nijkerk
Telefoon0638521008
Emaild.knuttel@gmail.com

Deel deze activiteit


Terug naar activiteiten

© 2019 All rights reserved | Webdesign Perron18 Nijkerk Privacybeleid | Sitemap | Login