Tomatenketchup in actie – Workshop Mad Science – Nijkerkerveen

Van: dinsdag 20 juli om 10:30

Denk je aan chemische reacties, dan denk je aan explosies, mondkapjes, veiligheidsbrillen en giftige stoffen, maar het kan veel eenvoudiger. Elke dag zie je misschien wel tientallen chemische reacties zonder dat je het in de gaten hebt. Je fiets is een beetje aan het roesten, je vader bakt een eitje, je zusje maakt cupcakes; dit zijn allemaal chemische processen.

De deelnemers leren aan de hand van onderzoekjes met huis-tuin-en-keukenmateriaal dat chemische reacties en natuurkundige processen zich vaak voor hun neus afspelen. Zo doen ze een zetmeelproef, maken ze kennis met het verschijnsel ‘oppervlaktespanning’ en experimenteren ze met de dichtheid van verschillende vloeistoffen uit het keukenkastje.

Alle Summer Experience workshops zijn tot stand gekomen i.s.m. de Gemeente Nijkerk.

Locatie Nijkerkerveen
Adres Van Noortstraat 36 Nijkerkerveen
Website https://www.bibliotheeknijkerk.nl/

© 2022 All rights reserved | Webdesign Perron18 | Ontwikkeling Embite Privacybeleid | Sitemap | Login