Terug naar de stoomtijd in polder Arkemheen

Van: zaterdag 13 juli om 11:00
Tot: zaterdag 13 juli om 16:00

Zaterdag 13 juli is het stoomgemaal Arkemheen in Nijkerk weer in werking. Hier valt van alles te beleven en ontdekken voor jong en oud!

Het oude gemaal is onder stoom; de buitenschepraderen scheppen het water uit de polder naar het Nijkerkernauw. De stokers stoken het vuurtje nog eens op en zorgen dat er druk op de ketel zit en dat die niet over de rooie gaat. De machinist laat de machine gesmeerd lopen en hij kan u alles vertellen over hoe het allemaal werkt. Er is een zomerspeurtocht uitgezet en als het goede woord gevonden is, ontvangen ze een presentje.
Iedereen kan van deze schitterende plek genieten en de polder is in zomerpracht.

Op de zolder van het bezoekerscentrum is de expositie “Vrijwilliger in Beeld” van fotograaf Hans Krudde te bewonderen. Schitterende portretten in zwart-wit van 50 vrijwilligers die het stoomgemaal draaiende houden.
Deze expositie is nog te zien tot 21 juli.

Kom allemaal zaterdag 13 juli stoom afblazen in de mooie polder Arkemheen!

Zaterdag 13 juli van 11.00 tot 16.00 uur, Zeedijk 6, Nijkerk.
Info: www.stoomgemaal-arkemheen.nl
Entree: Volwassenen €4,00 en kinderen t/m 14 €2,00