TAKE FIVE in de Fontein

Van: maandag 21 januari om 16:00

TAKE FIVE in de Fontein

Op zaterdagmiddag 12 januari is het eerste concert van het nieuwe jaar weer in het hele jaar doorlopende serie zaterdagmiddagmuziekconcerten. Dit concert zal worden verzorgd door het kwintet TAKE FIVE. Zij zijn in 2016 ook al eens bij ons geweest en toen was het een waar feest.

Dit kwintet bestaat uit Leon Koppelman (panfluit), Annette Jumelet (viool), Peter Koetsveld (klarinet), Marien Souten (orgel) en Jan Peter Teeuw (orgel en piano). Het programma van het concert is zeer divers: klassieke meesterwerken, populaire composities, virtuoze solo’s, … Kortom: een gevarieerde muzikale middag voor het hele gezin!

De groep ‘Take Five’ maakte in 2014 en 2016 twee cd’s, die zeer goed ontvangen werden. Beide cd’s werden genomineerd voor een Zilveren Duif (Nederlandse prijs voor christelijke muziek) en kregen lovende recensies in de pers.

Het concert in de kerk aan de ds Kuypersstraat 2 begint om 16.00uur. De kerk is open vanaf 15.30 uur. De toegangsprijs € 8,00 incl. een consumptie. Tot en met 14 jaar is de toegang gratis.

Na afloop van het concert is er koffie, thee of een frisdrankje.

Na het concert zijn er cd’s van Take Five en andere cd’s van de musici te verkrijgen. Ook zijn er diverse bundels (instrumentale) bladmuziek van Marien en Jan Peter te koop.

Peter Koetsveld (1961) studeerde klarinet aan het conservatorium in Den Haag. Van 1987 tot 1990 was hij eerste klarinettist van het Cape Town Symphony Orchestra in Kaapstad (Zuid-Afrika). Op dit moment is hij dirigent van diverse koren. Daarnaast speelt hij eerste klarinet in het New English Orchestra en is soloklarinettist van het Hineni Symfonieorkest. Peter is lid van het Kurios Klarinetkwartet, dat regelmatig succesvol optreedt.

Leon Koppelman (1986) kreeg panfluitlessen van Gerard Rijken van Olst en de Roemeense virtuoos Nicolae Pirvu. Leon verleent regelmatig zijn medewerking aan concerten met koren en met andere instrumentalisten. Hij bespeelt verschillende panfluiten, waaronder de sopraan-altpanfluit, de tenorpanfluit, de concertpanfluit en de contrabaspanfluit. Samen met Jan Peter maakte hij drie cd’s in de serie ‘Leon in Concert’.

Annette Jumelet (1980) wist op jonge leeftijd al zeker dat ze viool wilde spelen. Ze studeerde viool aan de Zeeuwse muziekschool bij Myra van Groendael, waar ze alle examens Cum Laude heeft behaald. Later volgde nog privéles bij Arjan Kik in Dordrecht. Annette heeft veel ervaring opgedaan in verschillende projectorkesten en solo-uitvoeringen. Ze verleent regelmatig medewerking aan kooruitvoeringen en musicals.

Marien Stouten (1983) is organist van de Grote of Sint-Nicolaaskerk in Brouwershaven. Hij studeerde aan het conservatorium in Gent bij Ignace Michiels. Marien is dirigent van twee gemengde koren en het Thools Mannenkoor Rehoboth en het Zeeuws Projectkoor. Met Jan Peter Teeuw vormt hij een orgelduo. In het dagelijks leven is Marien opnametechnicus voor Animato Music Productions en Voxus Virtual Organs.

Jan Peter Teeuw (1987) is organist in Ridderkerk en studeerde bij Johan den Hoedt en Arjen Leistra. Hij geeft regelmatig concerten, zowel als solist als koorbegeleider. Van zijn hand verschenen diverse bundels met bladmuziek. Jan Peter is dirigent van drie koren.
Hij werkte mee aan diverse cd-opnamen, waaronder drie solo-cd’s, opgenomen in Ridderkerk, Leeuwarden en Purmerend. Samen met Marien maakte hij twee cd’s met vierhandige orgelwerken.

Locatie Nijkerk
Adres Dominee Kuypersstraat 2 Nijkerk