Taartbakwedstrijd Heel Hoevelaken bakt

Datum en tijd

Van: zaterdag 12 oktober om 10:00
Tot: zaterdag 12 oktober om 12:00

Beschrijving

De Bibliotheek in Hoevelaken is 50 jaar! En bij feest hoort taart. Daarom is op zaterdag 12 oktober a.s. een grote taartbakwedstrijd in de Bibliotheek van Hoevelaken. Geef je snel op! Het is de bedoeling dat je thuis je taart bakt en decoreert. Dan breng je de taart, inclusief taartschaal, naar de Bibliotheek, waar de taarten worden gepresenteerd aan de jury.

De jury: Dennis Toebast van Bakkerij Toebast en Hilde van Maanen van ‘Van Bubbels tot Dessert’ en winnares Masterchef 2016. Als je inwoner bent van Hoevelaken kun je meedoen in drie verschillende leeftijdscategorieën. Van 8-12 jaar, van 12-16 en 16-80+. Deelname is gratis.Durf jij het aan? Een heerlijke taart bakken die er ook nog eens mooi uit ziet? Laat je taart beoordelen door twee gedreven professionals.

Tip van bakker Toebast voor 8-12 en 12-16: “De taart moet passen bij je leeftijd! Dus je moeder mag niet (te)veel helpen…”

Drie hoofdprijzen, in elke categorie één:
Masterclass bij Bakkerij Toebast: maak de winnende taart in een professionele omgeving en onder begeleiding van bakker Dennis Toebast.

Publieksprijs: hiervoor heeft Bruna Hoevelaken drie mooie bakboeken beschikbaar gesteld.

Tijdens het juryberaad zal er op het veld voor de bibliotheek vermaak zijn.Een optreden door toneelvereniging het Gebeuren om 11.00 uur!

• 10.00 Start wedstrijd: fotograaf maakt foto’s van alle taarten.

• 10.30 Toneelstuk Grote Grutjes
Het speelt zich af in de jaren 70 (dus een beetje in de tijd dat de bieb werd opgericht :-)).
Het gaat over een gezin, waar de buurvrouw binnen komt lopen omdat ze een kopje suiker wil lenen omdat ze een kaiserschmarrn wil gaan bakken. Dan komt de dochter des huize binnen omdat ze iets te vertellen heeft. Maar dit valt niet mee met de licht dementerende oma, de bemoeierige buurvrouw en de druk strijkende moeder.
We hebben hierbij zoveel mogelijk kleding en attributen uit die tijd. En leuk schouwspel.

• 11.15 Jury in beraad, deelnemers en publiek kunnen de taarten proeven.

• 11.45 Uitslag taartbakwedstrijd

**Proef mee voor de publieksprijs!
Inwoners van Hoevelaken worden uitgenodigd om de taarten te proeven en hun stem uit te brengen. Kom gezellig vanaf 10.00 naar de Bibliotheek!

Contact

LocatieHoevelaken
AdresMeerveldlaan 22 Hoevelaken
Websitehttps://www.bibliotheeknijkerk.nl/

Deel deze activiteit


Terug naar activiteiten

© 2019 All rights reserved | Webdesign Perron18 Nijkerk Privacybeleid | Sitemap | Login