Open Monumentendag Stoomgemaal Arkemheen

Van: zaterdag 14 september om 11:00
Tot: zaterdag 14 september om 16:00

Oude Ambachtenmarkt tijden Open Monumentendag bij het Stoomgemaal

Op deze dag worden er demonstraties gegeven zoals smeden, maken van een kapstok, wol spinnen, vilten, klompen maken,tot andere houten producten, koeien schilderen, kaas maken en manden vlechten. Ook worden er diverse kleine workshops voor jong en oud gegeven.
Het thema tijden de Open Monumentendag is Plekken van Plezier. Om nog meer plezier te hebben zijn verschillende Oud Hollandse spellen te doen zoals spijker poepen, blik gooien en lopen, hoepelen, sjoelen en nog veel meer.

Van 13.00 – 15.30 uur treden Cisca en Sonja op. Zij zorgen voor de vrolijke noot en meezingen mag.

Het stoomgemaal is natuurlijk ook in werking en stoomt er lustig op los. De stokers kunnen je alles over het wel en wee van hun stoomgemaal vertellen.
Op de zolder van het bezoekerscentrum is een expositie over de Randmeren, want ook daar valt veel plezier te beleven. ‘Meer dan welkom’.

Alle informatie inclusief alle deelnemers van de oude Ambachtenmarkt is te vinden op de website.

Entree is gratis op deze dag!

LocatieBuitengebied
AdresZeedijk 6 Nijkerk