Stadsbeiaardier Maastricht doet Nijkerk aan

Van: dinsdag 25 augustus om 20:00
Tot: dinsdag 25 augustus om 21:00

Voor de op-een-na-laatste bespeling van de beiaard dit jaar in de witte toren heeft de Nijkerkse Klokkenspelvereniging Frank Steijns uitgenodigd.

Aan de opbouw van zijn programma is te merken dat hij een liefhebber van dansmuziek is, wat je ook mag verwachten van iemand die in het Johann Strauss-orkest van Andre Rieu speelt. Veel van die muziek behoort tot bekende melodieën zoals de Barbier van Sevilla van Rossini en de Urendans van Ponchielli.[voor ouderen : de muziek bij “de brief uit La Courtine”] Meerdere opera’s zijn vertegenwoordigd zoals Carmen, Samson en Delila en Prins Igor. Wat tango’s en de speciaal voor beiaard geschreven Rhytmendans van Staf Nees completeren het geheel.

Bij goed weer wordt de luisterplaats bij FIER architecten aan de Nieuwstraat opengesteld, zodat gezamenlijk geluisterd kan worden.

Na afloop zullen de luisteraars de beiaardier beneden aan de toren ontvangen en met applaus bedanken voor wat hij Nijkerk heeft laten horen.

Locatie Nijkerk Centrum
Adres Wouter Blomstraat 2 Nijkerkerveen
Telefoon 0649894733
Email [email protected]