Stadsbeiaardier Arnhem speelt in Nijkerk

Datum en tijd

Van: dinsdag 30 juni om 20:00
Tot: dinsdag 30 juni om 21:00

Beschrijving

Het tweede Zomeravondconcert van de Nijkerkse Klokkenspelvereniging wordt gegeven door de stadsbeiaardier van onze provinciehoofdstad.

Vorig jaar sloot hij met succes zijn opleiding aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort af.  In de tijd dat hij nog student was maakte hij al grote indruk met zijn spel. Tijdens een paar Meideunen liet hij dat in Nijkerk horen. Ook nu verzorgt hij een beiaardbespeling op hoog niveau en dat laatste niet alleen vanwege zijn hoge zitplaats bij het spelen.

Hij laat mensen op de luisterplaats en rond de toren genieten van heel mooie muziek, die de tand-des-tijds ruimschoots heeft doorstaan. Namen van een paar minder bekende componisten staan naast die van Mozart, van wie hij een paar delen uit de opera “La clemenza di Tito” speelt. Eerder tijdens het concert laat hij een aantal bekende dansvormen horen.

Kortom ; het is de moeite waard om die avond naar de luisterplaats bij FIER architecten aan de Nieuwstraat te komen of elders in de omgeving van de toren te luisteren. De bewoners van het centrum boffen, want zij horen in de tuin of vanaf hun balkon al dat moois.

 

Na afloop ontvangt de beiaardier onderaan de toren een staande ovatie voor zijn spel. Doet u daaraan mee ?

 

Contact

Locatie Nijkerk Centrum
Adres Wouter Blomstraat 2 Nijkerkerveen
Telefoon 0649894733
Email [email protected]
Website https://nijkv.nl

Deel deze activiteit


Terug naar activiteiten

© 2023 All rights reserved | Webdesign Perron18 | Ontwikkeling Embite Privacybeleid | Sitemap | Login