Scandinavië-XL

Datum en tijd

Van: zaterdag 30 oktober om 10:00
Tot: zondag 31 oktober om 17:00

Beschrijving

Beleef het beste van het Noorden op Scandinavië-XL

Op zaterdag 30 en zondag 31 oktober is Expo Hoevelaken de place-to-be voor iedereen die gek is van Scandinavië. Onder het motto “beleef het beste van het Noorden” komen alle facetten van de Noordse regio aan bod.

Er is veel te beleven: muziek, workshops, lezingen en proeverijen. Voor mensen die dol zijn op producten van Scandinavische origine is er volop shopplezier. Mode, van trendy regenjassen en laarzen, tot traditionele Noorse truien en stijlvolle mode uit de Baltische staten en hip Scandinavisch woondesign.

Wie op reis wil naar het hoge noorden kan zich laten voorlichten over bijzondere reizen. Er zijn doorlopend lezingen over regio’s, tradities en wie alles wil weten over het Noorderlicht is hier ook aan het juiste adres.

Boekpresentatie Bonusland
Jasper van Kuijk – cabaretier en Volkskrant columnist – presenteert op zaterdag zijn boek Bonusland.  Een jaar lang verruilden Jasper van Kuijk en zijn gezin de Delftse binnenstad voor het Zweedse platteland nabij Karlstad. Zweden: het land van Van Kuijks moeder, zijn bonusland.

Culinair is er veel te genieten. De Noorse Peter Peters levert zijn Sognefjord zalm normaliter aan de horeca, maar komt naar Scandinavië-XL met zijn rookoven. De meeste rokerijen roken hun zalm liggend om meer gewicht te winnen, zalmrokerij Sognefjord rookt zijn zalm hangend voor een betere kwaliteit. De uit Fins Lapland afkomstige professionele chef-kok Hanna Buttigieg maakt kaneelbroodjes en zalmbroodjes. Twee Zweedse meiden produceren met hun gloednieuwe bedrijf duurzame koekjes en zo zijn er nog meer lekkernijen uit Scandinavië.

Het oude träslöjd-ambacht is te zien en te leren tijdens het evenement. Träsjöld is de traditie van Noorse plattelanders om schalen en lepels uit hout te snijden. Een nieuwe workshop dit jaar is het snijden van een mok. Voor kinderen zijn er ook activiteiten: een houten elandje beschilderen en een cupcake versieren met een peperkoekhuisje.

Scandinavië-XL is in Euretco Expo Hoevelaken, Koninginneweg 1 in Hoevelaken op zaterdag 30 en zondag 31 oktober van 10-17 uur. Entree € 8,50, t/m 12 gratis. De locatie is gelegen tegenover NS-Station Hoevelaken.

Coronamaatregelen
Er zijn diverse maatregelen genomen qua ruimte en routing. Expo Hoevelaken voldoet aan de hoogste eisen qua ventilatie. Bezoek aan Scandinavië-XL is alleen mogelijk op vertoon van coronatoegangsbewijs.

 

 

 

Contact

Locatie Hoevelaken
Adres Koninginneweg 1 Hoevelaken
Telefoon 0640323163
Email [email protected]
Website https://www.scandinavie-xl.nl

Deel deze activiteit


Terug naar activiteiten

© 2023 All rights reserved | Webdesign Perron18 | Ontwikkeling Embite Privacybeleid | Sitemap | Login