Rij in mei de polder Arkemheen niet voorbij.

Van: zaterdag 14 mei om 11:00
Tot: zaterdag 14 mei om 16:00

‘Meimaand…fietsmaand’, Nationale Molen-en gemalendag en Nationale Vogelweek: al deze festiviteiten worden op 1 dag gevierd in de polder Arkemheen.

Zaterdag 14 mei is het cultuurhistorische monument stoomgemaal Hertog Reijnout (1882) van 11-16 uur onder stoom. Terug in de tijd met verhalen van toen in geuren en kleuren.
In de kolenloods is het interactieve bezoekerscentrum te bewonderen/ontdekken met allerlei weetjes over de polder Arkemheen. Op de zolder is de jubileumtentoonstelling ‘ Kreativiteitscentrum De Brink 25 jaar‘ te zien.

Voor fietsers is er een mooie fietstocht van 17-20 km uitgezet langs fietsknooppunten, met een overtocht, over de oude (1356) en de nieuwe polder (1967). www.meimaandfietsmaand.nl

Kijk en luister ook naar de vogels in de polder. De rietvogels zingen het hoogte lied en zijn druk met broeden evenals de fuut, grutto en tureluur. De kievit is al met de opvoeding van haar kuikens bezig. En de ganzen hebben de kinderopvang weer geopend.

Voor elk wat wils op de maaldag 14 mei bij het stoomgemaal Arkemheen aan de Zeedijk 6 te Nijkerk!

Locatie Buitengebied
Adres Zeedijk 6 Nijjkerk
Telefoon 0623196934
Email [email protected]