Portret en Stilleven

Van: zondag 24 november om 13:50
Tot: zondag 22 december om 17:00

In Galerie Polhus in Nijkerk wordt a.s. zondag 24 november de expositie Portret en Stilleven geopend.
De galerie is geopend vanaf half twee en de kunstenaars zijn aanwezig.
Niet wat je schildert, maar hoe het geschilderd is, dat maakt het een sterk werk. Of het nu om dieren gaat, mensen of citroenen een lapje stof of een interieur, de kracht zit hem in de penseelstreek en die brengt de emotie over, Dit zelfde geldt voor de geportretteerde dieren in brons.
Rudolf Vaster maakt stillevens in olieverf en Piezodruk, en ook aquarellen waarin de citroen een geliefd onderwerp is.
Mieke Jonker portretteert de hond in vele gedaantes en ras, maar ook interieur van ‘ Castels ‘ en ‘ The Abbey’ monumentale olieverf schilderijen. De bronzen dieren van Edith Stoel , met flair, en de kleine portretjes van Made – by – Jans met o.a. het paneeltje met de hommels tot het grote portret, maken van deze tentoonstelling een gevarieerde en interessante expositie.
De expo duurt tot en met 22 december, de galerie is open op vrij-zat- en zondag, van 13.30 tot en met 17.00 uur, of op afspraak.

LocatieNijkerk Centrum
AdresSpoorstraat1 3862 A C Nijkerk