Pinksterconcert Capella Amersfoort

Datum en tijd

Van: zaterdag 08 juni om 20:00

Beschrijving

Op zaterdag 8 juni is de Grote Kerk van Nijkerk het decor voor het jaarlijkse pinksterconcert. Dit jaar verzorgt koor en orkest Capella Amersfoort o.l.v. Anthony Scheffer een programma vol (pinkster)muziek. Naast het kamerkoor en een strijkersorkest is het Van Deventer-orgel te horen, bespeeld door Henk van Zonneveld. Het programma vermeldt muziek uit de renaissance en de barok.

Kerkelijk jaar

Pinksteren is het laatste feest van het kerkelijk jaar. Dit is terug te zien in het programma, waarin diverse lijnen lopen vanuit de andere christelijke feesten. Christus’ komst als redder van de wereld (Kerst) en zijn lijden en opstanding (Goede Vrijdag en Pasen) zijn thema’s die in de stukken naar voren komen. Ook het pinksterfeest zelf komt natuurlijk aan bod. Er klinkt muziek van onder meer Johann Sebastian Bach, Gottfried Heinrich St√∂lzel, William Byrd en Thomas Tallis. Het volledige programma, met een uitgebreide toelichting staat op www.orgelnijkerk.nl.

Over Capella Amersfoort

Capella Amersfoort is een kamerkoor dat zich richt op muziek uit verschillende stijlperioden van de muziekgeschiedenis. De muziek en de teksten getuigen vaak van het christelijk geloof, waarmee koorleden zich verwant voelen. Dirigent Anthony Scheffer is organist en cantor, speelt viool en heeft een passie voor dirigeren. Hij studeerde Liberal Arts and Science en Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht en is sinds 2015 artistiek leider van Capella Amersfoort en dirigent van de Bach Cantorij Baarn. Hij richtte het Faelix Baroque Ensemble op en treedt regelmatig op als gastdirigent.

Welkom!

Het pinksterconcert in de Grote Kerk begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk. Aan de uitgang is er een collecte. Na afloop is er in ‘t Gasthuus naast de kerk gelegenheid tot ontmoeting, met daarbij een kopje koffie of thee.

Contact

LocatieNijkerk
AdresHolkerstraat 1 Nijkerk
Emailinfo@orgelnijkerk.nl
Websitehttps://www.orgelnijkerk.nl

Deel deze activiteit


Terug naar activiteiten

© 2019 All rights reserved | Webdesign Perron18 Nijkerk Privacybeleid | Sitemap | Login