Orgelconcert Peter Eilander

Datum en tijd

Van: dinsdag 02 augustus om 20:00

Beschrijving

Peter Eilander verzorgt het vierde orgelconcert van deze zomer in de Grote Kerk van Nijkerk. Op dinsdag 2 augustus speelt hij een programma met koraalbewerkingen, twee werken van Bach en Frans-romantische muziek.

Programma

Na een inleidende koraalbewerking van Herman van Vliet (welke bekende Psalm- of liedmelodie dit wordt, blijft een verrassing) speelt Peter Eilander de bekende ‘Fuga in G’ (Gigue) van Johann Sebastian Bach en het dramatische ‘Choralvorspiel “Aus der Tiefe rufe ich”’ (Psalm 130). Hierna klinken onder meer de bekende ‘Fanfare’ van Jacques-Nicolas Lemmens, gevolgd door een ‘Cantabilé’ en een ‘Finale’. Ook herdenkt Peter Eilander de Franse componist César Franck, die 200 jaar geleden geboren werd. Van hem speelt hij ‘Andantino en Sol mineur’ en ‘Prière’. Na het grootste ‘Grand Choeur alla Handel’ van Alexandre Guilmant sluit Peter Eilander af met een eigen koraalfinale. Alle details over het programma zijn te vinden op www.orgelnijkerk.nl

Het concert begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk. Aan de uitgang is er een collecte. Na afloop kunnen de luisteraars napraten en een kopje koffie of thee drinken in ‘t Gasthuus naast de kerk.

Contact

Locatie Nijkerk
Adres Holkerstraat 1 Nijkerk
Email [email protected]
Website https://www.orgelnijkerk.nl

Deel deze activiteit


Terug naar activiteiten

© 2022 All rights reserved | Webdesign Perron18 | Ontwikkeling Embite Privacybeleid | Sitemap | Login