ORGELCONCERT GROTE KERK NIJKERK

Datum en tijd

Van: zaterdag 05 november om 20:00

Beschrijving

ORGELCONCERT GROTE KERK NIJKERK
door
stadsorganist Willem Harold Boog

zaterdag 5 november verzorgt de Zeister stadsorganist Willem Harold Boog een orgelconcert in de Grote Kerk van Nijkerk met het prachtige Van Deventer-orgel uit 1756 (II/23). Dit concert is onderdeel van zijn Concerttour 2022 en heeft als thema ‘In de voetsporen van …’

Thema van het concert is: Hollandse Koraalkunst, Psalm- en Liedbewerkingen.

Mede vanwege het feit dat 25 jaar geleden zijn Kamper leermeester Willem Hendrik Zwart overleed, concerteert Willem Boog op 14 verschillende locaties in Nederland: Bedum, Bolsward (Martinikerk), Den Haag (Ev. Lutherse kerk), Ede, Papendrecht, Harderwijk, Kampen (Bovenkerk), Nijkerk, Nijverdal, Rotterdam (Laurenskerk), Terneuzen, Veenendaal, Westzaan en Zeist.

Het thema ‘In de voetsporen van …’ is ontleent aan het feit dat Willem Boog al vele jaren ‘vaandeldrager is’ van de Jan Zwartschool. Daarom zal het repertoire van deze concerten met name samengesteld zijn ‘in de voetsporen’ van Jan Zwart, Willem Hendrik Zwart en Feike Asma.

Op het programma van zaterdag 5 november staan werken van achtereenvolgens Zwart (Ouverture ‘Dank, dank nu allen God’), Sweelinck (‘Herr Christ, der einig Gottes Sohn’), Gullen (‘Wie schön leucht ‘t uns der Morgenstern’), Zwart (twee liedbewerkingen & Psalm 25), Boog en Asma (twee liedbewerkingen & Psalm 42 in een uitgebreidere versie).

Tijdens het concert zal ook de presentatie van de Koraalbundel ‘Acht kleine Psalmpreludes met Koraalzettingen’ plaatsvinden. Het voorwoord is hierin geschreven door Jos van der Kooy. De nieuwe bundel zal worden overhandigt aan een vertegenwoordiger van de gemeente Nijkerk. Na de presentatie kunt u luisteren naar een aantal van deze nieuwe werken.

Het concert begint om 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19:30 uur.
De toegang bedraagt €10,00 inclusief programmaboekje en de Concerttour folder.

Kinderen tot 14 jaar hebben gratis toegang.

Het adres is: Holkerstraat 1 te Nijkerk

Iedereen van harte welkom!

Contact

Locatie Nijkerk
Adres Holkerstraat 1 Nijkerk
Email [email protected]
Website https://www.boogconcerten.nl/

Deel deze activiteit


Terug naar activiteiten

© 2023 All rights reserved | Webdesign Perron18 | Ontwikkeling Embite Privacybeleid | Sitemap | Login