Orgelconcert Geert Bierling

Van: dinsdag 21 juni om 20:00

Op dinsdag 21 juni opent Geert Bierling de serie zomer-orgelconcerten in de Grote Kerk van Nijkerk. Bierling was tot voor kort stadsorganist van Rotterdam en speelt in Nijkerk werken uit de barok en eigen koraalbewerkingen.

Programma
Geert Bierling speelt op dit concert ‘Chaconne in G’ van Georg Friedrich Händel (1685-1759), delen uit de ‘Premiere Suite’ van Joseph Hector Fiocco (1703-1741) en een ‘Ciaccona’ (BWV 1004) van Johann Sebastian Bach (1685-1750). Deze stukken wisselt hij af met eigen koraalbewerkingen, over ‘Jesu, meine Freude’, Psalm 43, Psalm 146 en ‘Vater unser im Himmelreich’. Alle details over het programma zijn te vinden op www.orgelnijkerk.nl.

Het concert begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk. Aan de uitgang is er een collecte. Na afloop kunnen de luisteraars napraten en een kopje koffie of thee drinken in ‘t Gasthuus naast de kerk.

Aanvang 20.00 uur, toegang gratis, collecte.

Locatie Nijkerk
Adres Holkerstraat 1 Nijkerk
Email [email protected]
Website https://www.orgelnijkerk.nl