Orgelconcert Arjan Breukhoven

Van: dinsdag 25 juni om 20:00

Organist Arjan Breukhoven verzorgt het eerste orgelconcert van deze zomer in de Grote Kerk van Nijkerk. Op dinsdag 25 juni speelt hij een programma met het thema ‘Bach & Friends’, naar aanleiding van zijn nieuwste CD. De muziek die klinkt is allemaal van Johann Sebastian Bach en diens tijdgenoten.

Breukhoven speelt van Bach bekende werken, zoals het Preludium en fuga in G-dur (BWV 541), het Trio c-moll (BWV 585) en het Air uit Ouverture nr. 3 in D (BWV 1068). Verder komt er muziek op de lessenaar van Georg Böhm en Dietrich Buxtehude (bij wie Bach inspiratie vond) en van Johann Gottfried Walther (die slechts één jaar ouder was dan Bach en twee jaar vóór hem stierf). Over ‘Bach & Friends’ vertelt Breukhoven: “Òf Bach vrienden heeft gehad, dat mogen we toch wel aannemen. Hij hàd muzikale vrienden, zeg maar muzikale inspiratiebronnen die hem mede hebben gevormd. Een voettocht van 470 kilometer heen en 470 kilometer terug had hij er voor over om Buxtehude te horen. Hoorbaar in zijn vroege werken is de invloed van Böhm. Hij kende Vivaldi’s muziek en in zijn werkzame periode in Weimar had hij te maken met Walter. Namen van componisten die tot op de dag van vandaag grote waardering genieten.” Het volledige programma staat op www.orgelnijkerk.nl.

Arjan Breukhoven (1962) studeerde orgel bij Jan Brandwijk en later orgel en kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij o.a. Wim van Beek en Bert Matter. Ook studeerde hij piano bij Albert Brusse, evenals zang, improvisatie en koordirectie. Hij geeft jaarlijks vele concerten als organist, pianist, begeleider van solisten en koren en als dirigent, in binnen- en buitenland. Breukhoven is als organist verbonden aan de Hervormde Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs.
Het concert op dinsdag 25 juni begint om 20.00 uur. De toegang is gratis. Er is een collecte bij de uitgang. Na afloop is er in ’t Gasthuus naast de kerk koffie en thee en kunnen de bezoekers en de organist elkaar ontmoeten en napraten.

LocatieNijkerk
AdresHolkerstraat 1 Nijkerk