Orgel en vleugel met Jan en David Jansen

Van: zaterdag 10 november om 16:00

Zaterdagmiddagmuziek in De Fontein met Jan en David Jansen

Zaterdagmiddag 10 november a.s. weer een uurtje genieten van muziek in De Fontein in de serie Zaterdagmiddagmuziek. Jan Jansen (voormalig organist Domkerk-Utrecht), orgel en piano en David Jansen Orgel

U kunt Jan Jansen horen en zien aan het orgel en de piano als solo-instrumenten en in samenspel met David Jansen aan het orgel, ook zullen zij samen vierhandig orgel spelen. Uitgevoerd worden werken van Adolph Friedrich Hesse (1809-1863), Peeter Cornet (ca. 1575-1633), Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847), Robert Schumann (1810-1856), Maurice Ravel (1875-1937), Darius Milhaud (1892-1974), Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791).

Jan Jansen was van 1987 tot mei 2011 organist van de Domkerk te Utrecht, waar hij naast de drukke liturgische en concertpraktijk de landelijk welbekende Zaterdagmiddagmuziek verzorgde samen met de Domcantorij. Jan is een veelgevraagd continuo speler.

David Jansen kreeg de eerst lessen in familiekring op het gebied van zang en clavecimbel- en orgelspel en daarna zette hij zijn studie voort bij Jan Welmers aan het Utrechts Conservatorium en bij Leo van Doeselaar aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ook volgde hij diverse masterclasses, o.a. bij Ton Koopman.

Hij was prijswinnaar bij diverse concoursen; o.m. het Internationaal Orgelconcours Nijmegen 2000 (1e prijs).

Samen met Jansens andere zoon Maarten (cellist) en zijn dochter Janine (violiste) behoren zij tot de bekendste muziekfamilies van Nederland. Zij hebben hun sporen in het Nederlandse muziekleven ruimschoots verdiend.

Het concert begint om 16.00 uur. Kerk open vanaf 15.30 uur. De toegangsprijs € 8,00 incl. een consumptie. Tot en met 14 jaar toegang gratis.

Na het concert is er gelegenheid voor ontmoeting onder genot van een kop koffie of een frisdrank.

Informatie zie de website van De Fontein.

In december is er geen zaterdagmiddagconcert. De serie wordt weer vervolgd in 2019. Het eerste concert is op 12 januari 2019 TAKE FIVE: Marien Stouten (orgel), Jan Peter Teeuw (piano), Peter Koetsveld (Klarinet), Leon Koppelman (panfluit) en Annette Jumelet (viool)

Locatie Nijkerk
Adres Dominee Kuypersstraat 2 Nijkerk