Orgel- en samenzangavond met Martin Mans

Datum en tijd

Van: vrijdag 24 mei om 19:30

Beschrijving

Samenzang en orgelimprovisaties met Martin Mans

In de Grote Kerk van Nijkerk is vrijdag 24 mei een orgel- en samenzangavond met organist Martin Mans en het trompetduo Arjan en Edith Post. De zangavond vormt de afsluiting van een jaar vol acties voor de restauratie van het dak van de kerk. Daarbij is er een collecte voor een project van de Stichting Hulp Oost-Europa (HOE), waarmee een christelijke gemeente in Hinova (Roemeniƫ) gesteund wordt.

Martin Mans bespeelt op deze avond het Van Deventer-orgel van de Grote Kerk, met orgelimprovisaties en begeleiding van veel samenzang. Hij wordt geflankeerd door het trompetduo Arjan en Edith Post die ook flink van zich laten horen. Op het programma staan psalmen, gezangen en geestelijke liederen, orgelimprovisaties en enkele werken voor orgel en trompet. Dominee M. Messemaker verzorgt de opening en sluiting.

Met deze orgel- en samenzangavond wordt een periode van acties voor de restauratie van het kerkdak afgesloten. Precies een jaar stond de Grote Kerk in de steigers voor houtherstel in de kapconstructie en voor het vervangen van leien op het kerkdak. Naast subsidies en bijdragen uit fondsen, haalde de hervormde gemeente 20.000,- euro op. De gehele collecteopbrengst van deze avond is nu bestemd voor de christelijk gemeente in Hinova (Roemeniƫ) waar onlangs een nieuw kerkje gebouwd kon worden.

De aanvang van de orgel- en samenzangavond is 19.30 uur. De kerkdeuren openen om 19.00 uur. De toegang is gratis.

Contact

LocatieNijkerk
AdresHolkerstraat 1 Nijkerk
Websitehttps://www.hervormdnijkerk.nl

Deel deze activiteit


Terug naar activiteiten

© 2019 All rights reserved | Webdesign Perron18 Nijkerk Privacybeleid | Sitemap | Login