Open Monumentendag de Grote Kerk

Van: zaterdag 14 september om 10:00
Tot: zaterdag 14 september om 16:00

Bezoek de Grote Kerk van Nijkerk op Open Monumentendag! De kerk is open van 10.00 uur tot 16.00 uur en er zijn tal van activiteiten.

Toren en carillon

Je kunt de toren beklimmen en het carillon ontdekken. Beiaardiers verzorgen bespelingen op het carillon en wie weet kun je zelf ook een liedje spelen op de Nijkerkse klokken!

Rondleiding gewelven

Een nieuwe attractie is een rondleiding boven de gewelven van de kerk. Op de kerkzolders zijn nieuwe en veilige loopplanken aangebracht. Ook hoor je hier alles over de grote restauratie van het kerkdak van vorig jaar. Bij een rondleiding boven de gewelven krijg je een kijkje op het ‘plafond van de kerk’ van bovenaf. Op de zolders onder het gerestaureerde kerkdak valt veel te ontdekken over de geschiedenis van de kerk.

Kerk en orgel

Je kunt de kerk bezichtigen en het orgel van dichtbij ontdekken. Het is ook Nationale Orgeldag, dus iedereen kan plaats nemen aan de klavieren van het orgel uit 1756. (Amateur)organisten en orgelliefhebbers zijn van harte welkom om het orgel eens zelf te bespelen. Iedereen die wil kan plaatsnemen op de orgelbank om de toetsen te beroeren. Aan jong en oud leggen gastheren uit hoe een orgel werkt. Voor kinderen is het een hele ervaring om de toetsen in te drukken en allerlei geluiden te creĆ«ren. Misschien speel je zelfs een liedje, want ‘Vader Jacob’ kan iedereen toch?

Orgelconcert

Om 15.00 uur begint er in de kerk een afsluitend concert met Nijkerkse organisten. Meer details vind je later op www.orgelnijkerk.nl

LocatieNijkerk
AdresHolkerstraat 1 Nijkerk