Open bedrijvendag 9 oktober

Datum en tijd

Van: zaterdag 09 oktober om 10:00

Beschrijving

Wat is een Open Bedrijvendag?
Op vrijdag 8 oktober en zaterdag 9 oktober zetten bedrijven/instellingen hun bedrijven (gedeeltelijk) open voor kinderen, gezinnen en ander belangstellenden. Wij gunnen u een kijkje in de keuken.

Waarom een Open Bedrijvendag?

  • U, als bezoeker, komt op plekken waar u niet zo snel komt;
  • U, als bezoeker, leert en ziet nieuwe dingen en gaat daar met elkaar over in gesprek, wat bijdraagt aan de taalontwikkeling van kinderen.
  • U, als bezoeker, maken we ‘warm’ voor het beroep dat wordt uitoefent; wellicht heeft dit gevolgen voor de keuzes die kinderen maken als het gaat om hun loopbaan.

Kinderboekenweek
In oktober wordt in het hele land de Kinderboekenweek georganiseerd. De Kinderboekenweek is een jaarlijks terugkerend event van tien dagen ter promotie van het (Nederlands) kinderboek.

Zowel basisscholen, boekhandels als bibliotheken besteden veel aandacht aan de Kinderboekenweek. Het doel van de Kinderboekenweek is, naast het promoten van het (Nederlandse) kinderboek, bevorderen van leesplezier en leesbeleving wat een grote bijdrage levert aan de taal- en leesontwikkeling van kinderen.

Elk jaar staat er een bepaald thema centraal. Met dat thema gaan wij aan de slag en kijken of er kansen en mogelijkheden zijn om met andere partners (anders dan de vanzelfsprekende partners) een activiteit kunnen organiseren. Aangezien dit jaar het thema ‘beroepen’ centraal staat, was de link met de BHN snel gelegd.

DEELNEMENDE BEDRIJVEN OP ZATERDAG 9 OKTOBER:

image

Touwfabriek Langman
Touwfabriek Langman al 9 generaties produceren wij touwen en koorden. En dat voor veel uiteenlopende toepassingen. Zelfs van een PET fles maken wij touw.
Wanneer: zaterdag 9 oktober 10.00 – 14.00 uur
Waar: Beurtschipper 26-28, 3861 SC Nijkerk

image
Nijkerk Nieuws
Nijkerk.nieuws.nl is ook jouw nieuwsbron voor Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken. We maken lokaal nieuws, dat er toe doet. En, we willen graag op TikTok, wil jij ons daarbij helpen?
Wanneer: zaterdag 9 oktober 10.00 – 14.00 uur
Waar: ‘t Veense Hart, Van Noortstraat 36, 3864 EV Nijkerkerveen

image

Satter Hoveniersbedrijf
Maak kennis met Satter Hoveniersbedrijf, de tuinaannemer van midden Nederland.
Wanneer: zaterdag 9 oktober 10.00 – 14.00 uur
Waar: Laakweg 114, 3864 LG Nijkerkerveen

image

A-1 Media
Met name in de ochtend hebben wij die dag jongeren in de uitzending (10-12) tussen 12-14 uur is er een nieuwsuitzending en vanaf 14:00 uur is er sport. Het staat de bezoekers vrij om aan te schuiven, plaatje aan te kondigen, praatje op de radio etc.
We zullen zorgen voor ontvangst en een hapje en drankje.
Wanneer: zaterdag 9 oktober van 12.00 – 14.00 uur
Waar: Venestraat 42, Nijkerk

image

Inclusief Gresbo Post
Inclusief Gresbo Post begon meer dan 10 jaar geleden met het bezorgen van een aantal brieven en gidsen en inmiddels worden er jaarlijks 3,5 miljoen poststukken bezorgd. Daarmee is deze vorm van sociale werkvoorziening uitgegroeid tot een zelfstandig postbedrijf waar zo’n 400 bedrijven in de regio gebruik van maken. Inclusief Gresbo Post bezorgt ook pakketten, groot en klein, in heel Nederland.

Wanneer: zaterdag 9 oktober, 09.00 – 12.00 uur
Waar: Nijverheidsstraat 7, 3861 RJ Nijkerk

image

Bibliotheek Nijkerk en Hoevelaken
De Bibliotheek is er voor iedereen. Je kan er leren en studeren, je kan er werken en lezen. Wil jij weten wat wij allemaal voor jou doen? Wil jij weten wie er allemaal werkt? Kom langs en vraag heel veel. Zou jij later in de Bibliotheek willen werken? Welke informatie kan je allemaal vinden in de Bibliotheek over wat jij later worden wil?

Wanneer: zaterdag 9 oktober 10.00 – 13.00 uur
Waar: Bibliotheek Nijkerk, Friewijkstraat 99, 3861 BK Nijkerk
Bibliotheek Hoevelaken, Meerveldlaan 22, 3871 ED Hoevelaken

I.s.m de bedrijvenkring HN

image

image

Contact

Locatie Nijkerk
Adres Frieswijkstraat 99 Nijkerk
Website https://www.bibliotheeknijkerk.nl/

Deel deze activiteit


Terug naar activiteiten

© 2023 All rights reserved | Webdesign Perron18 | Ontwikkeling Embite Privacybeleid | Sitemap | Login