Open bedrijvendag 8 oktober

Van: vrijdag 08 oktober om 14:00

Wat is een Open Bedrijvendag?
Op vrijdag 8 oktober en zaterdag 9 oktober zetten bedrijven/instellingen hun bedrijven (gedeeltelijk) open voor kinderen, gezinnen en ander belangstellenden. Wij gunnen u een kijkje in de keuken.

Waarom een Open Bedrijvendag?
U, als bezoeker, komt op plekken waar u niet zo snel komt;
U, als bezoeker, leert en ziet nieuwe dingen en gaat daar met elkaar over in gesprek, wat bijdraagt aan de taalontwikkeling van kinderen.
U, als bezoeker, maken we ‘warm’ voor het beroep dat wordt uitoefent; wellicht heeft dit gevolgen voor de keuzes die kinderen maken als het gaat om hun loopbaan.

Houd deze website van Bibliotheek Nijkerk in de gaten voor meer informatie. Kinderen worden ook via de scholen geïnformeerd over de Open Bedrijvendag.

Kinderboekenweek
In oktober wordt in het hele land de Kinderboekenweek georganiseerd. De Kinderboekenweek is een jaarlijks terugkerend event van tien dagen ter promotie van het (Nederlands) kinderboek.

Zowel basisscholen, boekhandels als bibliotheken besteden veel aandacht aan de Kinderboekenweek. Het doel van de Kinderboekenweek is, naast het promoten van het (Nederlandse) kinderboek, bevorderen van leesplezier en leesbeleving wat een grote bijdrage levert aan de taal- en leesontwikkeling van kinderen.

Elk jaar staat er een bepaald thema centraal. Met dat thema gaan wij aan de slag en kijken of er kansen en mogelijkheden zijn om met andere partners (anders dan de vanzelfsprekende partners) een activiteit kunnen organiseren. Aangezien dit jaar het thema ‘beroepen’ centraal staat, was de link met de BHN snel gelegd.

DEELNEMENDE BEDRIJVEN OP VRIJDAG 8 OKTOBER:

Draad Internet & Media
Wij zijn dus Draad. Een internetbureau uit Nijkerk. We bedenken, ontwerpen en ontwikkelen websites en online applicaties die nét even anders zijn. Sinds de zomer van 2013 doen we dat samen vanuit het prachtige Tabakhuis in het centrum van Nijkerk. Met liefde, expertise, toewijding en vooral heel veel lol werken we aan websites en online projecten die het verschil maken.

Wanneer: vrijdag 8 oktober tussen 14.00 en 16.00 uur
Waar: Nieuwstraat 9, 3861 AJ Nijkerk

Gemeente Nijkerk
Wat doet een burgemeester? Wat gebeurt er allemaal in het gemeentehuis? Kan ik als kind meepraten? Hoe zorgen alle mensen die daar werken voor een beter leven in de gemeente Nijkerk (voor iedereen die woont in Nijkerk)?

Wanneer: vrijdag 8 oktober, er is een rondleiding om 14.00 en om 15.00 uur. Max. 15
deelnemers per rondleiding. Dus zorg dat je er op tijd bent, want vol is vol.
Waar: Kolkstraat 27, 3861 AK Nijkerk

Bibliotheek Nijkerk en Hoevelaken
De Bibliotheek is er voor iedereen. Je kan er leren en studeren, je kan er werken en lezen. Wil jij weten wat wij allemaal voor jou doen? Wil jij weten wie er allemaal werkt? Kom langs en vraag heel veel. Zou jij later in de Bibliotheek willen werken? Welke informatie kan je allemaal vinden in de Bibliotheek over wat jij later worden wil?

Wanneer: vrijdag 8 oktober 14.00 – 16.00 uur
Waar: Bibliotheek Nijkerk, Friewijkstraat 99, 3861 BK Nijkerk
Bibliotheek Hoevelaken, Meerveldlaan 22, 3871 ED Hoevelaken

I.s.m de bedrijvenkring HN