Oerijssel in De Kopperhof

Van: woensdag 23 maart om 19:30

Woensdag 23 maart draait de film ‘Oerijssel’ in De Kopperhof in Hoevelaken. Presentatrice en verslaggeefster Margje Fikse verlaat in deze tweedelige documentaire de stad om terug te keren naar haar roots: het platteland langs de IJssel.

Margje Fikse is benieuwd naar wat de inwoners ten diepste geloven, naast datgene wat ze in de kerk horen. Ze stelt vragen over de tijd dat de Saksen een natuurgeloof hadden. In hoeverre zijn die oude gebruiken nog zichtbaar? Margje spreekt onder diverse omstandigheden met bijzondere mensen, waaronder dominee Vreekamp, geboren en getogen in Hoevelaken.

Oerijssel is gemaakt door de bekende tv-documentairemaker Geertjan Lassche. De film bestaat uit twee delen.

Deel 1: Zunnewende, 55 minuten.

Deel 2: Winterwende, 70 minuten.

De film wordt vertoond in samenwerking met Vorming & Toerusting Hoevelaken.

Locatie: De Kopperhof, Sportweg 25, Hoevelaken

Prijs: €7,50

Aanvang: 19:30 uur.

Locatie Hoevelaken