Nieuwjaarsconcert Glorious Brass

Van: zaterdag 05 januari om 19:30

Op zaterdagavond 5 januari a.s. in Nijkerk:

Nieuwjaarsconcert koperkwintet

‘Glorious Brass’ in kerk De Fontein

Zaterdagavond 5 januari a.s. geeft het koperkwintet ‘Glorious Brass’ een feestelijk Nieuwjaarsconcert in de kerk De Fontein, Ds. Kuypersstraat 2 in Nijkerk. Klassiek en geestelijk repertoire van o.a. Bach, Händel en Mendelssohn wordt uitgevoerd door zes professionele muzikanten. Kerk open 18.45 uur, aanvang concert 19.30 uur en einde circa 21.15 uur. Toegangskaarten kosten € 7,- per persoon, gezinskaarten (twee volwassenen en hun kinderen tot 18 jaar) € 15,-. De kaarten zijn verkrijgbaar aan de ingang van de kerk op de avond van het concert en in de voorverkoop vanaf eind november bij boekhandel Den Hertog, Frieswijkstraat 6, Nijkerk.

Het koperkwintet ‘Glorious Brass’ bestaat uit Henk-Jan Drost en Dieuwke Kloppenburg (trompet/bugel), Pier de Jong (hoorn), Maurits Willemsen (trombone) en Roland Hulshof (bastrombone). Bert Roest bespeelt het Sloveense kerkorgel dat in 2011 in gebruik werd genomen. Op het programma staan composities als ´Nun danket Alle Gott´ en ´Contrapunctus´ van J.S. Bach, ´Berenice´ en ´Ein feste Burg ist unser Gott´ (het slotkoraal uit de Reformatiesymfonie nr. 5) van F. Mendelssohn, evenals onder meer ´The Lord´s Prayer´ van H. Malotte, ‘Rule Britannia’ (bekende muziek uit Engeland), ‘Triumphal March’ van J.N. Lemmens, ‘Coronation March’ van G. Meyerbeer, Majestic Symphony van Herman Drost en ‘The Lord bless you and keep you’ van J. Rutter. Halverwege het programma is er een korte pauze.

Locatie Nijkerk in de wijk
Adres Ds. Kuypersstraat 2 Nijkerk