Nazomerconcert van Bach Consort Nijkerk

Van: zaterdag 10 september om 16:15

Muziekliefhebbers binnen en buiten Nijkerk zijn op zaterdag 10 september a.s. weer van harte welkom om te genieten van een vrolijk nazomerconcert in de St. Catharinakerk aan de Holkerstraat. Bach Consort Nijkerk brengt de misschien wel vrolijkste cantate ten gehore die J.S. Bach ooit schreef: ‘Freue dich, erlöste Schar’ BWV 30. Deze cantate staat garant voor ruim een half uur vrolijkheid. Daarnaast is er ook plek op het programma voor een verstillend liefdesdrama als het koor ‘Lay a Garland’ van componist Robert Lucas de Pearsall zingt. De tekst is van een populair Engels gedicht dat door De Pearsall op muziek is gezet en het beschrijft de kwellingen van een vrouw die aan moet zien dat haar geliefde, de Griekse staatsman Perikles, in een schijnhuwelijk met de minnares van de koning wordt gedwongen. Voor dit concert heeft artistiek leider Falco van Loon naast koor en orkest weer een aantal topsolisten weten te vinden.

Het concert is gratis toegankelijk. Bij de uitgang is er een collecte om ervoor te zorgen dat Bach Consort Nijkerk ook in de toekomst deze mooie concerten kan blijven geven.

Locatie Nijkerk Centrum
Adres Holkerstraat 36 Nijkerk gld
Telefoon 0629047717
Email [email protected]