Lezing/workshop Wetenschap… dat kan ik ook!?

Van: donderdag 03 oktober om 20:00

Je leest vaak op nu.nl of in de krant ‘Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat …’. Zelf zou je ook wel eens iets ‘wetenschappelijk’ willen aantonen, want blijkbaar heeft dat meerwaarde ten opzichte van gewoon onderzoek doen. Maar wat maakt nu dat het onderzoek wetenschappelijk is? Hoe zou je het moeten aanpakken om je eigen vraag te beantwoorden? Welke valkuilen kom je zoal tegen? Want je leest ook vaak in de krant dat wetenschappers ‘betrapt’ zijn op het niet zo netjes uitvoeren van hun onderzoek.

In deze lezing/workshop legt Rens van de Schoot op een zeer toegankelijke manier uit wat onderzoek wetenschappelijk maakt en welke valkuilen je moet ontwijken. We gaan op een interactieve manier aan de slag om uit te zoeken hoe je jouw eigen vraag zo wetenschappelijk mogelijk kan beantwoorden. Na deze lezing weet je dan ook beter wat onderzoek nu wetenschappelijk maakt.

In het kader van weekend van de wetenschap.

Het bijwonen van deze lezing kost € 7,50, opgeven kan bij de Bibliotheek of op de website.

LocatieNijkerk
AdresFrieswijkstraat 99 Nijkerk
Websitehttps://nijkerk-hoevelaken.op-shop.nl/483/wetenschapdat-kan-ik-ook/03-10-2019