Lezing: Wat was waar?

Datum en tijd

Van: vrijdag 21 februari om 19:30

Beschrijving

Een lezing om samen met het publiek de namen en locaties van gebeurtenissen tijdens de tweede wereldoorlog in Hoevelaken aan te wijzen en te omschrijven aan de hand van militaire luchtfoto’s, oude en moderne kaarten, archiefstukken en foto’s.

Sinds de bevrijding van Hoevelaken, 75 jaar geleden, is er veel veranderd in ons dorp. Veel van de sporen uit de tweede wereldoorlog zijn inmiddels verdwenen. Waar vonden die beschietingen plaats, waar stonden die bunkers en versperringen precies, welke boerderijen worden in de verslagen genoemd? Kortom: wat was waar?

De lezing neemt het publiek mee naar markante plaatsen en gebeurtenissen van de oorlog in ons dorp, met behulp van prachtige luchtfoto’s, archiefstukken en verslagen uit 1945. Op moderne kaarten en satellietbeelden laten we zien waar het verleden zich in het heden bevindt.  Het publiek mag details en anekdotes opschrijven en locaties aankruisen op afgedrukte kaarten en luchtfoto’s.

Een greep uit de inhoud: tankgracht, loopgraven en de vijf bunkers, pantsergranaat, beschoten boerderijen, schuilkelder, park weldam, afvaldump, Vinkenhoef, aspergestelling.

Kosten: gratis.

Reserveren

Organisatie: Amateur archeologie- en historieclub Hoevelaken

Contact

Locatie Hoevelaken
Adres Sportweg 25 Hoevelaken
Website https://gemeentenijkerkviertvrijheid.nl/evenement/lezing-wat-was-waar/

Deel deze activiteit


Terug naar activiteiten

© 2023 All rights reserved | Webdesign Perron18 | Ontwikkeling Embite Privacybeleid | Sitemap | Login