Lezing: Van wie is de natuur nu eigenlijk?

Datum en tijd

Van: maandag 03 februari om 19:30
Tot: maandag 03 februari om 21:30

Beschrijving

Verzorgd door VUN

Van wie is de natuur nu eigenlijk?”

Voor het beantwoorden van deze vraag neemt Matthijs Schouten de luisteraars mee naar diverse culturen en godsdiensten, waarin mensen zich verschillend verhouden tot hun leefomgeving.

Vanaf de jaren zeventig van de vorige eeuw, de tijd waarin we ons ervan bewust werden hoe ver de invloed van de mens op de natuur kan reiken, is de houding die de mens naar de natuur inneemt een belangrijk thema van onderzoek geworden.

Milieufilosofen brachten het begrip grondhouding naar voren. In een grondhouding ligt besloten hoe we onszelf in relatie tot de natuur zien en hoe we vinden dat we met de natuur dienen om te gaan. Vinden we dat we over de natuur moeten heersen? Dat we eigenaar van de natuur zijn? Of rentmeester? Of een partner? Grondhoudingen verschillen tussen mensen onderling en ook tussen culturen en religies.

De lezing gaat in op verschillende typen grondhoudingen en onderzoekt de relatie tussen een grondhouding en de dagelijkse handelingspraktijk.

Zo helpt Matthijs zijn hoorders bewust te worden, hoe zij zelf tegenover de natuur staan. In deze tijden, waarin natuur en milieu zo onder druk staan, is deze lezing een must voor ieder die deze Aarde een warm hart toedraagt.

Kosten: €7,50 per persoon, aanmelden bij de VUN

Contact

Locatie Nijkerk
Adres Frieswijkstraat 99 Nijkerk
Website https://nijkerk-hoevelaken.op-shop.nl/1169/lezing-van-wie-is-de-natuur-nu-eigenlijk/03-02-2020

Deel deze activiteit


Terug naar activiteiten

© 2023 All rights reserved | Webdesign Perron18 | Ontwikkeling Embite Privacybeleid | Sitemap | Login