Lezing Spreekwoorden en gezegden door Mariël Schotpoort

Datum en tijd

Van: dinsdag 11 februari om 19:30

Beschrijving

Van één zwaluw tot oude koeien – de Nederlandse taal kent vele spreekwoorden en gezegden. Wat ze betekenen, dat weten we meestal wel. Echter waar komen deze vandaan?

De vele tegeltjeswijsheden, clichés en waarheden als koeien die de Nederlandse taal rijk is, gaan vaak al honderden of zelfs duizenden jaren mee. Net zoals met de Nederlandse taal vergaat het ook met spreekwoorden en gezegden. Ze komen en gaan ook weer. We gebruiken ze te pas en te onpas, echter hoe ze ontstaan zijn weten we vaak niet. Achter al deze spreekwoorden schuilt een verhaal en geven een doorkijkje in het leven van vroeger. Want waarom mogen we een gegeven paard niet in de bek kijken? Wie of wat is een nieuwsgierig aagje? Hoogste tijd om oude én nieuwe koeien uit de sloot te halen.

Mariël Schotpoort verzorgt een lezing over spreekwoorden en gezegden. Mariël is geen taaldeskundige maar een liefhebber van spreekwoorden en gezegden. Ze heeft absoluut niet de wijsheid in pacht maar vindt het vooral leuk om op speelse wijze spreekwoorden en gezegden levend te houden.

Het bijwonenen van deze lezing is gratis, wel graag aanmelden.

Deel deze activiteit


Terug naar activiteiten

© 2023 All rights reserved | Webdesign Perron18 | Ontwikkeling Embite Privacybeleid | Sitemap | Login